تأثیر رضایت شاکی در رد مال
درتاریخ : 1392/10/18 به شماره : 9209970270301299
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 58 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: رد مال، رضایت شاکی، ضرر و زیان ناشی از جرم، خسارت
چکیده رای
رضایت شاکی موجب سقوط الزام به رد مال است.
رای بدوی
در خصوص اتهام آقایان 1- ع.ر. فرزند م.، 20 ساله، دایر بر مشارکت در سرقتهای متعدد 2- م.م. فرزند ر.، 20 ساله، هر دو ساکن ندامتگاه تهران بزرگ دایر بر مشارکت در سرقتهای متعدد 3- ف.ح. فرزند ر.، 28 ساله، دایر بر خرید گوشی مسروقه 4- ر.ر. فرزند و.، 25 ساله، دایر بر خرید مال مسروقه؛ با عنایت به شکایات شاکیان خصوصی و با عنایت به نحوه شناسایی و دستگیری هر یک از متهمان (بدواً م.م. دستگیر شده است) که تحقیقات از مشارالیه آغاز و پس از چند ماه متهم دیگر دستگیر شده است و با عنایت به اعترافات مکرر متهمان در مرحله تحقیقات مقدماتی به سرقتهای بیش از 50 فقره سرقت و البته در مراحل مختلف کم و زیاد شده است و با عنایت به تحقیقات و گزارشات تفصیلی پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران و با عنایت به اینکه شاکیان، متهمان را در مواجهات حضوری شناسایی کردهاند و با عنایت به اینکه متهمان ردیفهای اول و دوم با موتورسیکلت اقدام به سرقت گوشیهای تلفن همراه میکردهاند و نظر به اینکه بعضاً شکات در برخی از سرقتها و رفتارهای مجرمانه متهمان چهره به چهره شدهاند و با عنایت به اینکه اموال مسروقه به متهم ردیف 3 فروخته شده است بدون کارتن و با قیمت نازل و نظر به اینکه گوشی مسروقه در هنگام دستگیری نزد متهم ردیف چهارم کشف گردیده است و با عنایت به کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 27 تهران و با عنایت به اقاریر متهمان در جلسات دادگاه (هر چند به فقرات دیگری اقرار کردهاند) و با عنایت به گذشت شکات (ج.ی. و م.م. و م.الف. و استرداد مال به ح.) و نیز دفاعیات متهمان در سایر فقرات که مؤثر در مقام نمیباشد و با عنایت به اقرار متهمان 2 و 3 بر تحصیل و خرید گوشیهای مسروقه لذا بزه کاری مشارالیه نزد دادگاه محرز و مسلم است، علیهذا با استناد به مواد 657 و 662 و 18 و 47 قانون مجازات اسلامی متهمان 1 و 2 را به تحمل هر یک 2 سال حبس و 74 ضربه شلاق و متهم ردیف 3 را به تحمل یک سال و نیم حبس و 74 (هفتاد و چهار) ضربه شلاق و متهم ردیف 4 را به تحمل یک سال حبس و 74 (هفتاد و چهار) ضربه شلاق محکوم مینماید. همچنین متهمان ردیفهای 1 و 2 را به رد گوشیهای تلفن همراه با مشخصات مندرج در شکوائیهها در حق شکات به اسامی ف.ش. و ش.الف. و الف.ر. و ع.ر. و م.ح. و م.ط. و ع.ع. و م.ح. و ع.م. و ت.ز. و م.م. و ف.ک. و الف.ک. و م.ب. و ن.ب. و الف.ع. و ز.ل. و الف.و. و الف.ن. و ه.خ. و ع.خ. و م.و. و ع.الف. و ف.د. و م.ن. و ع.ت. و ن.گ. و الف.م. و الف.ر. و ش.گ. و الف.ت. و ص.ط. محکوم میشوند. البته شکات ع.ت. و ع.خ. و ه.خ. و الف.ر. و الف.و. و ف.خ. از ر.ک. شکایتی ندارند و محکومعلیه موصوف تکلیفی در رد مال به مشارالیهم ندارد. رأی صادره ظرف 20 روز پس از ابلاغ، قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان میباشد.
مستشار دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مأمور به خدمت در شعبه 1142 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ کیخا
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص تجدیدنظرخواهی 1- م.م. فرزند ر. 2- ف.ح. فرزند ر. با وکالت خ.ع. 3- ر.ر. فرزند و. با وکالت ک.الف. نسبت به دادنامه شماره 0981 مورخ 29/8/92 صادره از شعبه 1142 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن نامبردگان به اتهام مشارکت در سرقتهای متعدد خرید مال مسروقه (گوشی) موضوع شکایت ف.ش.، ش.الف.، الف.ر.، ع.ر.، م.ح.، م.ط.، ع.ع.، م.ح.، ع.م.، ت.ز.، م.م.، ف.ک.، الف.ک. و ه.خ. و غیره که ردیف اول م.م. به تحمل دو سال حبس و 74 ضربه شلاق تعزیری و ردیف دوم ف.ح. به تحمل یک و نیم و 74 ضربه شلاق و ردیف سوم ر.ر. به تحمل یک سال حبس و 74 ضربه شلاق تعزیری و ردیف اول م.م. به رد اموال مسروقه محکوم گردیدهاند. هیئت دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده و مفاد لوایح تجدیدنظرخواهی نظر به اینکه حسب اوراق و مندرجات پرونده و دلایل منعکس در رأی بزه منتسبه محرز بوده و ایراد و اعتراض موجه و مؤثری که موجبات نقض و بیاعتباری دادنامه معترضعنه و نیز منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد به عمل نیامده و از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط فاقد اشکال میباشد، لذا با رد اعتراض تجدیدنظرخواهی مستنداً به بندالف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری حکم بر تأیید دادنامه تجدیدنظرخواسته صادر و اعلام میگردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 58 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
موسویپور ـ بهارشاهی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.