اظهارات شکات و گزارش ضابطین

اظهارات شکات و گزارش ضابطین

درتاریخ : 1391/11/08 به شماره : 9109970269700838

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 63 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ادله اثبات، اظهارات شکات، گزارش ضابطینادله اثبات، اظهارات شکات، گزارش ضابطین

چکیده رای

اظهارات شکات و نیز گزارش ضابطین جزء ادله اثبات جرم محسوب نمی‌گردند و درستی این موارد باید در جریان دادرسی به اثبات برسد

رای بدوی

در خصوص اتهام آقای الف. فرزند ع. متولد 1355، آزاد با ایداع وثیقه دایر بر سه فقره از طریق کیف قاپی، با عنایت به شکایات خانم م. فرزند ع. و م. فرزند ر. و الف. فرزند د. و گزارش مأمورین انتظامی و جلب و دستگیری متهم اقرار وی به سرقت در مراجع انتظامی و دادسرای ناحیه 11 تهران و مواجهه حضوری به عمل آمده و سوابق متهم و کیفرخواست صادره و توضیحات شکات حاضر و دفاعیات غیر موجه متهم و سایر قرائن موجود اتهام وی ثابت تشخیص علی‌هذا دادگاه با استناد به مواد 657 و 667 قانون مجازات اسلامی با رعایت ماده 47 قانون فوق از حیث تعدد جرم مشابه، متهم را به سه سال حبس با احتساب ایام بازداشت سابق و 30 ضربه شلاق و استرداد چهار عدد النگو و زنجیر و پلاک و وجه نقد به میزان دومیلیون ریال گوشی تلفن همراه به خانم م. و یک دستگاه لپ‌تاپ… و چهارصد هزار ریال وجه نقد به آقای م. و یک دستگاه لپ‌تاپ [و] هارد اکسترنال 500 گیگ و دو فلش هشت گیگ و یک عدد فلش دو گیگ و پانصد هزار ریال وجه نقد و در صورت به پرداخت مثل یا قیمت اموال محکوم می‌نماید؛ و در خصوص کارت‌های شناسایی مدارک دانشجویی به لحاظ عدم مالیت محکومٌ‌علیه مواجه با تکلیفی نمی‌باشد. رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است. 

رئیس شعبه 1021 دادگاه عمومی تهران – افشار

رای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظرخواهی محکومٌ‌علیه بدوی، آقای الف. فرزند ع. از دادنامه شماره 100040 مورخ 23/1/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1021 تهران که به موجب آن مشارٌالیه به دلیل ارتکاب سه فقره سرقت از طریق کیف‌زنی موضوع شکایت خانم م. و آقایان م. و الف. به استناد مواد 47، 657، 667 قانون مجازات اسلامی به تحمل سه سال حبس و 30 ضربه شلاق و رد مال محکوم شده است مآلاً وارد تشخیص داده می‌شود. زیرا محتویات پرونده متضمن هیچ دلیلی نیست که ثابت نماید آقای الف. مرتکب سرقت اموال شکات محترم شده است. به حکایت محتویات پرونده آقای الف. که در حال تردد در سطح شهر تهران بوده به‌عنوان مظنون به کلانتری منتقل و پرونده حاضر تشکیل شده است و در بازرسی از منزل وی نیز هیچ دلیلی مبنی بر ارتکاب جرم بدست نیامده است. (برگ‌های 11 و24 پرونده) مفاد برگ 48 پرونده حاکی از این است که آقای الف. به بازپرس محترم رسیدگی‌کننده می‌گوید در هیچ سرقتی شرکت نداشته است و به جهت فشار آگاهی و تحت تأثیر اداره آگاهی اقرار به ارتکاب جرم کرده است و در جلسه دادگاه محترم بدوی نیز بیان داشته است اتهامات را قبول ندارد و مرتکب سرقت نشده است (برگ 94 پرونده) علی‌هذا نظر به اینکه اظهارات شکات محترم و نیز گزارش ضابطین محترم جزء ادله اثبات جرم محسوب نمی‌گردند و درستی این موارد باید در جریان دادرسی به اثبات برسد و نظر به اینکه صدور حکم محکومیت کیفری نیازمند یقین قضایی و متعلق تنجز بزهکاری است و بر اساس حدس و احتمال و ظن نمی‌توان افراد جامعه را مجرم قلمداد و به تحمل کیفر وارد نمود، به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترضٌ‌عنه، رأی برائت آقای الف. صادر می‌گردد. این رأی قطعی است. 

رئیس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه

محمدعلی زاده اشکلک- ناصری نژاد

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.