درتاریخ : 1393/12/19 به شماره : 9309970222201275

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 33 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد:

چکیده رای

از آنجا که نفقه عبارت است از مسکن،البسه، غذا و اثاث‌البیت که به طور متعارف با وضعیت زن متناسب باشد، لذا صرف پرداخت وجه نقد مصداق تامین نفقه محسوب نمی شود.

رای بدوی

در خصوص اتهام آقای ر.، دایر بر ترک انفاق نسبت به همسرش خانم س.؛ جمیع اوراق و محتویات پرونده مورد بررسی واقع شد. صرف‌نظر از این‌که متهم ماهیانه حدود دویست هزار تومان به حساب شاکیه واریز نموده است، از مداقه در مندرجات پرونده سوء نیت متهم برای ارتکاب جرم احراز نمی‌شود. طرفین در منزل متعلق به پدر زوجه زندگی می‌کرده‌اند و پس از به وجود آمدن مشاجره متهم آن‌جا را ترک نموده و توانایی مالی برای تهیه مسکن جداگانه نداشته و شاکیه نیز حاضر به زندگی در منزل پدری متهم نبوده است، لذا تحق رکن مادی بزه نیز اثبات نمی‌شود و دادگاه با استناد به ماده 120 قانون مجازات اسلامی 1392 حکم بر برائت صادر و اعلام می‌دارد. رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
                                        رئیس شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ معصومی

 

رای دیوان

در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم س. نسبت به دادنامه شماره 920753 مورخ 26/08/93 صادره از شعبه 1163 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن در مورد شکایت تجدیدنظرخواه علیه آقای ر.، دایر به ترک انفاق حکم برائت صادر گردیده است؛ نظر به این‌که متهم در توجه اتهام ترک انفاق اعلام نموده است که ماهیانه مبلغ دویست هزار تومان به حساب تجدیدنظرخواه پرداخت می‌نموده است که این دفاع مؤثر در اثبات بی‌گناهی نمی‌باشد. زیرا مطابق ماده 1107 قانون مدنی نفقه عبارت است از مسکن، البسه، غذا و اثاث‌البیت که به طور متعارف با وضعیت زن متناسب باشد و پرداخت وجه نقد از مصادیق نفقه نمی‌باشد و علاوه بر این حسب دفاعیات تجدیدنظرخواه تجدیدنظرخوانده مبلغ یارانه و حق تأهل را که به زوجه تعلق می‌گیرد دریافت می‌کند و هم‌چنین تجدیدنظرخوانده دلیل یا مدرکی که دلالت بر تهیه مسکن و البسه و غذا و اثاث‌البیت نماید ارائه ننموده است. بنابراین حکم دادگاه مخدوش است، لذا به استناد جز 4 بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را نقض و با احراز بزهکاری متهم و مستند به ماده 53 قانون حمایت خانواده 1392 ناظر به 19 قانون مجازات اسلامی 1392 حکم به محکومیت تجدیدنظرخوانده (آقای ر.) به تحمل هفت ماه حبس تعزیری صادر و اعلام می‌گردد. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
حیات‌مقدم ـ مرادی
رأی دیوان
در خصوص درخواست آقای ر. با وکالت آقای الف. مبنی بر اعاده دادرسی نسبت به دادنامه شماره 275-10/09/93 صادره از شعبه بیست و دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران؛ با توجه به این‌که موارد اعلامی از سوی نامبرده با هیچ یک از بندهای ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری انطباق ندارد، بنابراین درخواست متقاضی مردود اعلام می‌گردد.
رئیس شعبه سی و سوم دیوان‌عالی‌کشور ـ عضو معاون
نیازی ـ قرشی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.