درتاریخ : 1393/04/30 به شماره : 9309970909200128
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 7 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد:
چکیده رای
1- اثبات نسب امری حقوقی است که نیاز به طرح دعوی حقوقی دارد.
2- اثبات نسب ناشی از زنای به عنف موردادعا فرع بر ادعای زنای به عنف میباشد که بهصرف اعلام نظریه آزمایشگاه در مورد آزمایش دی ان ای نمیتوان متهم را تبرئه نمود.
خلاصه جریان پرونده
آقای ع.ر. در تاریخ 29/1/1391 به دادسرای شهرستان …. شکایت کرده است که ج.ر. شش ماه پیش به دختر وی تجاوز کرده و او را باردار نموده است. (صفحه 2) آقای دادستان شهرستان … دستورات لازم جهت رسیدگی صادر کرده است. (صفحه 3) خانم ط.ر. (دختر شاکی) در تاریخ 4/2/1391 مورد معاینه پزشکی قرارگرفته نتیجه حاکی است که (پرده بکارت از نوع حلقوی ارتجاعی است با توجه به وضعیت مهبل و چینهای واژن مدخوله میباشد. ضمناً طبق سونوگرافی مورخ 3/2/1391 حدوداً 31 هفته باردار میباشد) (صفحه 8) از خانم ط.ر. فرزند ع.15 ساله بیسواد اهل … تحقیقشده اظهار داشته از ج.ر. شکایت دارم که پائیز گذشته از روستای خود و منزل پدری خود که یک چادر عشایری میباشد بهقصد جمعآوری هیزم به جنگل بیرون از روستا رفتم و اصلاً شناختی از آقای ر. نداشتم نزد من آمد و چون تنها بودم به من گفت که قصد ازدواج با تو را دارم و در همانجا بهزور با من نزدیکی کرد و بعد از سه روز دوباره سراغ من آمد و بازهم با من نزدیکی کرد و درمجموع در حدود چهار بار با من نزدیکی کرد و هر بار مرا فریب داد گفت با تو ازدواج خواهم کرد و من هم فریب او را خوردم و چون ترسیدم آبروریزی شود به هیچکس نگفتم تا چند وقت پیش فهمیدم باردار هستم (صفحه 13) دادسرای … در تاریخ 9/2/1391 موضوع را تجاوز به عنف و در صلاحیت دادگاه کیفری استان دانسته و قرار عدم صلاحیت صادر نموده است. (صفحه 15) پرونده به شعبه 16 دادگاه کیفری استان ارجاع شده و این شعبه ابتدا از شاکیه تحقیق کرده وی از ج.ر. به علت تجاوز به عنف شکایت کرده و اظهار داشته از او حامله هستم (صفحه 20) سرانجام از م.ر. (معروف به ج.فرزند ذ. متولد 1370 شغل سرباز وظیفه تحقیقشده اظهار داشته اتهام را قبول ندارم سؤال شده آیا شاکیه را میشناسید پاسخ داده است بله همسایه ما میباشد سؤال شد آیا مایل به انتخاب وکیل هستید جواب داده است خیر خودم از خودم دفاع میکنم.(صفحه 45-46) از متهم م.ر.و شاکیه خانم ط.ر. و طفل خردسال متولدشده از خانم ط.ر. آزمایش ژنتیک DNA انجام گردیده نتیجه حاکی است (بین آقای م. ر. و فرزند پسر عدم تجانس ژنتیکی مشاهدهشده است. لذا ابوت نامبرده نسبت به این فرزند پسر نفی میگردد. یعنی آقای م.ر. پدر طفل متولدشده از خانم ط.ر. نیست) (صفحه 93) دادگاه در تاریخ 16/5/1392 جلسه فوقالعاده تشکیل داده و ختم رسیدگی را اعلام و بهموجب دادنامه شماره 100138 – 21/5/1392 در خصوص شکایت خانم ط.ر. علیه آقای م.ر. معروف به ج. مبنی بر زنای به عنف با توجه به نتیجه آزمایش ژنتیک شاکیه و متهم و طفل که حکایت از عدم تعلق طفل متولدشده به متهم را دارد به لحاظ فقد ادله اثباتی حکم بر برائت متهم صادر و اعلام کرده است (صفحه 94) خانم ط.ر. نسبت به این رأی اعتراض نموده و توضیح داده است که م.ر. او را مورد تجاوز به عنف قرار داده است و ممکن است درنتیجه آزمایش اشتباه شده باشد. (صفحه 100) خانم ط.ر. طی شرحی اعلام نموده چون ازنظر مالی قادر به نگهداری طفل مذکور نیست و فرزندش در بین خانواده نیز امنیت جانی ندارد حاضر است او را به فرزندخواندگی نزد شخصی قرار دهد. (صفحه 109) فتوکپی شناسنامه خانم ط.ر. نیز پیوست گردیده متولد20/8/1372 میباشد. (صفحه 107) پرونده به دیوان عالی کشور ارسال رسیدگی به این شعبه ارجاع گردیده است.
رای دیوان
در خصوص تقاضای تجدیدنظر از طرف خانم ط.ر. نسبت به دادنامه معترضعنه که بهموجب آن شکایت وی علیه آقای م.ر. معروف به ج. مبنی بر تجاوز (زنای) به عنف به صدور حکم برائت متهم منجر گردیده است نظر به اینکه اولاً: اثبات نسب امری حقوقی است که نیاز به طرح دعوی حقوقی دارد ثانیاً: اثبات نسب ناشی از زنای به عنف موردادعا فرع بر ادعای زنای به عنف میباشد که بهصرف اعلام نظریه آزمایشگاه در مورد آزمایش دی ان ای نمیتوان متهم را تبرئه نمود ثالثاً: اقتضا داشته است که دادگاه محترم ابتدا نظریه آزمایشگاه (نظریه تخصصی) را به شاکیه ابلاغ نماید تا درصورتیکه اعتراضی نسبت به آن دارد اعلام کند و سپس در مورد اعتراض وی اقدام لازم انجام شود رابعاً: ضرورت داشته است که پس از وصول نظریه آزمایشگاه دادگاه تشکیل جلسه داده و حضوراً از طرفین تحقیق نموده سپس تصمیم مقتضی اتخاذ نماید که دادگاه محترم هیچیک از موارد مذکور را انجام نداده است و بهصرف وصول نظریه آزمایشگاه در جلسه فوقالعاده و در غیاب طرفین رأی تجدیدنظر خواسته را صادر نموده است. لذا در حال حاضر دادنامه معترضعنه به لحاظ نقص تحقیقات مذکور نمیتواند مورد تأیید قرار گیرد و مستنداً به بند 2 از شق ب ماده 265 قانون آئین دادرسی کیفری دادنامه تجدیدنظر خواسته نقض و رسیدگی به همان شعبه محترم صادرکننده رأی معترضعنه ارجاع میشود.
رئیس شعبه هفتم دیوان عالی کشور- مستشار
انتظاری – بلادی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.