عدم بهره مندی سرباز معلم از مزایای قانونی استخدام در آموزش و پرورش
درتاریخ : 1392/07/14 به شماره : 9209970905300122
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 3 تشخیص دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: مقررات استخدامی خاص، آموزش و پرورش، سرباز معلم، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خدمت وظیفه، خدمت سربازی، مستخدم رسمی، رابطه استخدامی، ازکارافتادگی
چکیده رای
سرباز معلم، مستخدم رسمی آموزش و پرورش نبوده و از مزایای قانونی استخدام آموزش و پرورش بهره مند نمی-شود، و لیکن برابر قانون مقررات استخدامی بهرهمند از پرسنل سپاه محسوب میگردد.
رای دیوان
در خصوص اعلام وقوع اشتباه بیّن خلاف قانون در دادنامه شماره 1128 ـ 12/5/87 موضوع پرونده کلاسه 281/86 صادره از شعبه اول دیوان عدالت اداری که به موجب آن حکم به ورود شکایت صادر گردیده است، با توجه به بررسی اوراق و محتویات پرونده و مستندات ابرازی طرفین ایرادات زیر بر دادنامه صادره وارد است: اولاًـ رأی شعبه می باید مستند به قانون باشد. لذا استناد شعبه محترم به نامه شماره … مورخ … توجیه قانونی ندارد. ثانیاًـ لازمه برقراری مستمری از کارافتادگی منوط به وجود رابطه استخدامی می باشد و حال آنکه سرباز معلم مستخدم رسمی آموزش و پرورش تلقی نمیگردد تا از مزایای قانونی رابطه استخدامی بهره مند شود. ثالثاً ـ مستفاد از مواد 6 و 7 الی 11 و ماده 121 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرباز معلم از پرسنل سپاه محسوب و به تبع آن مستحق بهره مندی از مزایای راجع به پرسنل آن مجموعه می باشد. بنا بر مراتب اعلامی رأی صادره خلاف بیّن قانون تشخیص و به استناد مواد 10 و 18 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 و ماده 120 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان مصوب 1392 نقض می گردد و در خصوص شکایت شاکی صرف نظر از صحت و سقم قضیه، نظر به اینکه شکایت متوجه آموزش و پرورش نمی باشد، به استناد ماده 48 قانون دیوان عدالت اداری و ماده 20 آیین دادرسی دیوان عدالت اداری و ماده 84 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب قرار رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 3 تشخیص دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
موسوی ـ آریافر ـ سبزواری نژاد ـ عاشوری ـ کریمی تبار
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.