استصحاب وجود خوف ضرر جانی در دعوای تمکین

استصحاب وجود خوف ضرر جانی در دعوای تمکین

درتاریخ : 1392/11/06 به شماره : 9209970222601883

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 26 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: نکاح، تمکین، ضرر بدنی، اصل استصحاب

چکیده رای

درصورتی‌که دعوای الزام به تمکین زوج به دلیل احراز خوف ضرر جانی برای زوجه محکوم به بطلان گردد، پذیرش دعوای جدید الزام به تمکین منوط به احراز رفع خوف ضرر جانی است. 

رای بدوی

در خصوص دادخواست آقای م.س. فرزند ف. به‌طرفیت خانم ف.ن. با وکالت آقای ح.م. به‌ خواسته الزام خوانده به تمکین با عنایت به جامع محتویات پرونده ملاحظه تصویر مصدق رونوشت سند ازدواج شماره 11902 صادره از سوی دفتر رسمی ثبت ازدواج شماره . . . تهران احراز علقه زوجیت با نوع عقد دائم و نظر به اینکه وکیل خوانده علت عدم تمکین موکله خود را ایراد ضرب جرح عمدی خواهان وعدم امنیت جانی وی اعلام نموده و صدور دادنامه شماره1621 کلاسه 8/91 صادر از سوی همین شعبه که دادخواست الزام به تمکین خواهان به همین لحاظ حکم به بطلان صادر گردیده و عدم وجود دلیلی که موجب رفع خوف ضرر جانی خوانده باشد با این وصف دادگاه خواسته خواهان را مردود تشخیص و مستنداً به ماده 1114 قانون مدنی حکم به بطلان دعوی خواهان صادر و اعلام می‌نماید رأی صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل‌اعتراض و رسیدگی درمحاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد
رئیس شعبه 230 دادگاه عمومی خانواده تهران ـ محمد لو

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.س. به‌طرفیت خانم ف.ن. از دادنامه شماره 9201519-2/9/92 شعبه محترم 230 دادگاه خانواده تهران که به‌موجب آن حکم به بطلان دعوی خواهان بدوی تجدیدنظرخواه در مورد تمکین زوجه مزبور تجدیدنظر خوانده از وی به شرح توضیحات داده‌شده در دادنامه موصوف صادر گردیده است وارد نمی‌باشد زیرا رأی بر اساس مقررات و موازین قانونی صادرشده و ایرادی از حیث ماهوی یا شکلی به آن وارد نیست و استدلال محکمه محترم بدوی و نیز مستندات آن صحیح می‌باشد و تجدیدنظرخواه دلیل یا دلایلی که موجبات نقض و یا بی‌اعتباری دادنامه را فراهم نماید ارائه ننموده لذا بنا به‌مراتب دادگاه مستنداً به قسمت اخیر ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی 21/1/79 ضمن ردّ اعتراض معترض‌ٌعنه دادنامه معترض‌ٌعنه را عیناً تأیید می‌نماید رأی دادگاه به‌موجب ماده 365 قانون فوق‌الذکر قطعی است.
رئیس شعبه 26 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه 
احمدی ـ نجفی رسا

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.