توهین، تهدید، افترا و مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامکهای متعدد
درتاریخ : 1392/08/28 به شماره : 9209970224101130
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 41 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: تعدد مادی، توهین، افترا، مزاحمت تلفنی، ارسال پیامک
چکیده رای
توهین، تهدید، افترا و مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامکهای متعدد، مصداق تعدد مادی جرم است.
رای بدوی
دادسرای ناحیه 5 تهران علیه خانم ف.ر. فرزند ع. به اتهام توهین و تهدید و افتراء و مزاحمت تلفنی برای خانم ن.ن. کیفرخواست صادر نموده است (ص36). وکیل متهم در جلسه محاکمه و لایحه تقدیمی (ص47-46) در دفاع اظهار داشته که: پیامکها حاوی مطلب تهدیدآمیز نمیباشد و اقدام موکلش ابتدایی نبوده بلکه در پاسخ شاکی صورت گرفته و اتهامات مصداق تعدد معنوی هستند. با توجه به اقرار متهم در مرحله تحقیقات (ص28)، متن پیامکهای مستخرجه، پیامکها حاوی مطالب توهینآمیز و تهدیدآمیز و افتراء هستند و بر خلاف دفاع وکیل متهم چون پیامکها متعدد بوده و هر پیامک حاوی مطالب خاصی میباشد اتهامات مصداق متعدد معنوی به نظر نمیرسد. دادگاه به استناد مواد 608 و 641 و 669 و 697 قانون مجازات اسلامی و بند (2) از ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در مـوارد معیـن خانـم ف.ر. را بـه شرح ذیل محکوم مینماید: الف) بابت توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی، ب) بابت مزاحمت تلفنی از طریق تلفن به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی، ج) بابت تهدید به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی، د) بابت افتراء به تحمل 38 ضربه شلاق تعزیری. رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رئیس شعبه 1177 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ کریمی
رای دادگاه تجدید نظر
در این پرونده آقای الف.ص. وکیل محترم خانم ف.ر. به طرفیت خانم ن.ن. از دادنامه 700613-8/7/92 شعبه 1177 دادگاه عمومی جزایی تهران در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به موجب دادنامه فوقالذکر تجدیدنظرخواه از جهـت جرایم موضـوع مـواد 608 و 641 و 669 و 697 به مجازاتهای مقرره در این دادنامه محکوم گردیده است. با توجه به پیامکهای موجود در پرونده بر احراز جرم توهین و افترا بر تعیین مجازات حسب مواد استنادی قانونی ایرادی وارد نمیباشد و طبق بند الف از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگـاههای عمـومی و انقـلاب در امـور کیفری رأی تأییـد میگردد و اما جرم تهدید و مزاحمت تلفنی از جهت اینکه مزاحم با مشخصات برای شاکی معلوم و معروف بود و عنوان تهدید هم به عمل ایشان منطبق نبوده احراز نمیگردد و طبق بند یک از قسمت ب از ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری رأی نقض و طبق ماده 177 قانون مذکور تبرئه میگردد و رأی قطعی است.
رئیس شعبه41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قنبری ـ قاسمی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.