تکلیف شورای حل اختلاف پس از صدور قرار عدم صلاحیت به اعتبار صلاحیت مراجع اداره کار
درتاریخ : 1392/10/25 به شماره : 9209970908900630
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 5 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: صلاحیت ذاتی، اختلاف در صلاحیت، شورای حل اختلاف، مراجع اختصاصی اداره کار، محاکم دادگستری
چکیده رای
ارسال پرونده برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور در صورت اعتقاد به صلاحیت مراجع غیر قضایی، اختصاص به دادگاهها داشته و شامل شورای حل اختلاف نمیشود بنابراین شورای حل اختلاف در صورت اعتقاد به صلاحیت مرجع غیر قضایی مانند مراجع مندرج در قانون کار باید پرونده را مستقیماً به مرجع مذکور ارسال کند.
خلاصه جریان پرونده
در تاریخ 6/7/92 آقای ن.ن. بهطرفیت آقای م.ن. دادخواستی به خواسته مطالبه مبلغ 000/500/13ریال بابت 45 روز کارکرد بنایی در مرغداری و هزینه دادرسی تقدیم داشته که رسیدگی به آن به شورای حل اختلاف میامی ارجاع شده که شورای مرقوم طی دادنامه فاقد شماره مورخ 20/7/92 به استناد به ماده 157 قانون کار قرار عدم صلاحیت به صلاحیت هیأت تشخیص مستقر در اداره کار و امور اجتماعی شهرستان شاهرود صادر نموده و پرونده را طی نامه شماره 387 ـ 21/7/92 به دفتر دیوانعالی کشور ارسال نموده که در تاریخ 19/8/92 به شعبه پنجم دیوانعالی کشور ارجاع گردیده است پرونده مطلب مؤثر دیگری ندارد.
هیأت شعبه در تاریخ فوق تشکیل و پس از قرائت گزارش عضو ممیّز و انجام مشاوره ختم رسیدگی را اعلام و به شرح آتی رأی میدهد:
رای دیوان
دادنامه فاقد شماره مورخ 20/7/92 صادره از شورای حل اختلاف میامی که به صلاحیت هیأت تشخیص مستقر در اداره کار و امور اجتماعی شاهرود اظهارنظر نموده است اختلاف بین شورای حل اختلاف و دادگاه محسوب نمیشود تا در اجرای ماده 28 قانون آیین دادرسی مدنی پرونده را به دیوانعالی کشور ارسال نمایند لذا دیوان کشور مواجه با تکلیفی نیست و شورای حل اختلاف میتواند مستقیماً پرونده را در موضوعی که نظر به صلاحیت هیأت حل اختلاف دارد مستقیماً به آن مرجع ارسال دارد.
مستشاران شعبه 5 دیوانعالی کشور
جلیلی ـ رضایی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.