شرایط استناد به حق حبس در نکاح
درتاریخ : 1392/08/19 به شماره : 9209970222401360
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 24 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: نکاح، تمکین، حق حبس، مهریه عندالاستطاعه
چکیده رای
هرگاه در عقد نکاح، مهریه عندالاستطاعه قید شود، مهریه حال و منجز نیست بنابراین زوجه حق حبس ندارد.
رای بدوی
درخصوص دعوی ف.ن. بهطرفیت س.د. با وکالت الف.ک. مبنی بر تمکین دادگاه با عنایت به مستنـدات ابــرازی نظـر به اینکه وفق مقررات شرعی و قانونی زن میتواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع نماید لذا با توجه به اینکه وکیل خوانده دفاع نموده موکل از حق حبس خود استفاده میکند و قبل از دریافت مهریه حاضر به تمکین نمیباشد دعوی خواهان را غیروارد تشخیص مستنداً بهماده 1085 قانون مدنی حکم بر رد دعوی خواهان صادر و اعلام میدارد. رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رئیس شعبه 3 دادگستری شهرستان بهارستان ـ عباسی
رای دادگاه تجدید نظر
درخصوص تجدیدنظرخواهی آقای ف.ن. بهطرفیت س.د. نسبت به دادنامه شماره 01789 مورخ 25/11/1391 شعبه محترم سوم دادگاه عمومی بهارستان در پرونده کلاسه 0118 مبنی بر صدور حکم رد دعوی الزام زوجه به تمکین وارد است زیرا با توجه به محتویات پرونده و ملاحظه لوایح طرفین رأی صادره دادگاه بدوی مطابق مستندات و مقررات مربوطه صادر نگردیده است زیرا اولاً ـ مهریه زوجه در عقدنامه استنادی عندالاسطاعت شرط گردیده است و لذا با دین زوج به مهریه با توجه به شرط مذکور منجز و حال نمیباشد، ثانیاً ـ زوجه هنگامی میتواند از حق حبس مندرج از ماده قانونی مذکور استفاده کند که مهریه او در عقدنامه حال باشد، این دادگاه با عنایت بهمراتب مذکور بهاستناد ماده 358 قانون آیین دادرسی رأی صادره دادگاه بدوی را نقض کرده و بهاستناد ماده 1114 قانون مدنی حکم به محکومیت زوجه به زندگی مشترک و تمکین در حق زوج صادر مینماید، لازم به توضیح است اجرای رأی صادره منوط است به تهیه منزل مناسب و امکانات زندگی توسط زوج و سپس زوجه در معییت دو نفر از مأمورین واحد مددکار اجتماعی در منزل تهیه شده اسکان داده شود. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 24 تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
مرادی هرندی ـ روحانی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.