تکلیف دادگاه عمومی پس از صدور قرار عدم صلاحیت به شایستگی دیوان عدالت اداری
درتاریخ : 1392/10/17 به شماره : 9209970908500485
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 25 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: صلاحیت ذاتی، دیوان عدالت اداری، دادگاه عمومی حقوقی، قرار عدم صلاحیت، مراجع شبه قضایی
چکیده رای
دیوان عدالت اداری، مرجع غیر قضایی محسوب نمیشود بنابراین در فرض اعتقاد دادگاه عمومی حقوقی به صلاحیت مرجع مزبور، باید پرونده به دیوان عدالت اداری ارسال شود و ارسال مستقیم پرونده به دیوان عالی کشور صحیح نیست.
خلاصه جریان پرونده
در تاریخ 8/7/92 خانم ز.خ. معروف به ب. دادخواستی بهطرفیت اداره ثبتاحوال زاهدان به خواسته الزام خوانده به صدور سند سجلی به دادگستری زاهدان تسلیم کرده و توضیح داده اینجانب فرزند ع.خ. میباشم که تاکنون برای اینجانب شناسنامه صادر نشده تقاضای صدور حکم بر الزام ثبتاحوال زاهدان به صدور شناسنامه را دارم رسیدگی به شعبه ششم دادگاه عمومی زاهدان محول شده و مرجع مرقوم در وقت فوقالعاده مورخ 14/8/92 رسیدگی را ختم طی دادنامه شماره 01471ـ 14/8/92 رسیدگی به درخواست خواهان را در صلاحیت دیوان عدالت اداری دانسته و به همین جهت قرار عدم صلاحیت به صلاحیت مرجع مذکور صادر کرده و پرونده را در اجرای قسمت اخیر ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی به دیوانعالی کشور فرستاده که پس از وصول در دستور کار این شعبه قرارگرفته است.
رای دیوان
شعبه ششم دادگاه عمومی زاهدان با استناد به قسمت اخیر ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی که مقرر داشته « در مواردی که دادگاهها اعم از عمومی ، نظامی و انقلاب به صلاحیت مراجع غیر قضایی از خود نفی صلاحیت کند یا خود را صالح بدانند پرونده برای حل اختلاف به دیوانعالی کشور ارسال خواهد شد » ظاهراً دیوان عدالت اداری را مرجع غیر قضایی تشخیص و پرونده را مستقیماً به دیوانعالی کشور فرستاده این در حالی است که دیوان عدالت اداری که زیر نظر رئیس قوه قضاییه تشکیل گردیده مرجع غیر قضایی محسوب نمیشود بنا بهمراتب با توجه به ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 25/3/1392 که مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضایی شعب دیوانعالی کشور تعیین گردیده با این ترتیب ارسال پرونده به دیوانعالی کشور بدون اظهارنظر دیوان عدالت اداری و تحقق اختلاف در صلاحیت رسیدگی وجه قانونی نداشته لذا پرونده امر اعاده میگردد که به دیوان عدالت اداری فرستاده شود و پس از اظهارنظر مرجع مذکور در صورت حدوث اختلاف در صلاحیت رسیدگی بین دادگاه عمومی و دیوان عدالت اداری آن را جهت حل اختلاف به دیوانعالی کشور ارسال نمایند.
رئیس شعبه 25 دیوانعالی کشور ـ مستشار
سعیدی ـ نقیب الحسینی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.