رسیدگی به دعاوی متعدد مندرج در یک دادخواست

رسیدگی به دعاوی متعدد مندرج در یک دادخواست

درتاریخ : 1392/12/10 به شماره : 9209970222901421

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 29 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: دادخواست، دعاوی متعدد، تفکیک دعوی

چکیده رای

عدم ارتباط دعاوی مطرح‌شده در یک دادخواست ازلحاظ موضوع یا اصحاب دعوی مانع از ادامه رسیدگی و موجبی برای صدور قرار عدم استماع یا ردّ دعوی نیست و دادگاه مکلف به تفکیک دعاوی از هم و رسیدگی مستقل به هرکدام است. 

رای بدوی

در مورد دادخواست مؤسسه اتاق بازرگانی و صنایع . . . به شماره . . . با وکالت آقای الف.الف. به‌طرفیت خانم‌ها ن.پ. و ر.ر. و ن.الف. به خواسته محکومیت خواندگان به عدم رقابت با خواهان و پرداخت وجه التزام مقرر در بند 3-5 ذیل قراردادهای استخدامی و پرداخت خسارات مستقیم و غیرمستقیم که به خواهان ورود نموده‌اند با جلب نظر کارشناس به شرح دادخواست با توجه به موضوع خواسته و مدافعات وکیل خواندگان آقای م.د. و صرف‌نظر از اینکه سلب تمام حق مدنی یا بخشی از آن قابل توجیه است یا خیر؟ و اینکه آیا شرط مخالف قانون کار نافذ است یا خیر؟ نظر به اینکه خواندگان سه فرد حقیقی مستقل از یکدیگر بوده که با قراردادهای مستقل و غیر مرتبط به هم در یک دادخواست قرار داده‌شده و مورد استناد قرا گرفته‌اند و به لحاظ عدم ارتباط هیچ‌گونه قراردادی فی‌مابین خواندگان با یکدیگر و خروج موضوع از تحت شمول ماده 65 از ق.آ.د.م. بالطبع ترخیص در پذیرش چنین دادخواست و تفکیک دعاوی از یکدیگر مستفاد از ماده 65 نبوده دعوی با این کیفیت فاقد توجیه تلقی وفق موازین حکم به ردّ خواسته صادر و اعلام می‌دارد بدیهی است چنانچه دادگاه تجدیدنظر حکم صادره را واجد ضعف استدلال تلقی کند می‌تواند و بلکه به‌مقتضای مقررات آیین دادرسی مطابق آنچه که آن را منطبق با استدلال قوی می‌داند عمل نماید رأی صادره حضوری محسوب پس از ابلاغ تا روز قابل‌اعتراض وفق مقررات می‌باشد.
رئیس شعبه 41 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ موسوی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی موسسه اتاق بازرگانی و صنایع . . . با وکالت آقای الف.الف. به‌طرفیت خانم‌ها 1- ن.پ. 2- ر.ر. 3- ن.الف. نسبت به دادنامه شماره 91/607 شعبه 41 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به‌موجب آن قرار عدم استماع صادرشده است با توجه به اینکه ماده 65 قانون آیین دادرسی مدنی اشعار می‌دارد اگر دعاوی ارتباط کامل نداشته باشند و دادگاه هم نتواند ضمن یک دادرسی به آن‌ها رسیدگی نماید دعاوی اقامه‌شده را از یکدیگر تفکیک و به هریک به‌صورت جداگانه رسیدگی می‌کند و از مفاد ماده مزبور ضعف استدلال دادگاه بدوی روشن می‌شود زیرا اولاً دعاوی مطروحه بی‌ارتباط نیستند ثانیاً ماده یادشده دادگاه را مکلف به تفکیک و رسیدگی می‌نماید بنابراین صدور قرار عدم استماع فاقد توجیه قانونی است و اعتراض تجدیدنظرخواه با شقوق ذیل ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی انطباق دارد و مستنداً به ماده 353 همان قانون دادنامه تجدیدنظر خواسته نقض و جهت رسیدگی به دادگاه صادرکننده قرار منقوض اعاده می‌شود رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 29 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
حسینی ـ احمدی

 

در خصوص تجدیدنظرخواهی موسسه اتاق بازرگانی صنایع . . . با وکالت الف.الف. به‌طرفیت 1- ن.پ. 2- ر.ر. 3- ن.الف. با وکالت م.د. نسبت به دادنامه شماره 192 مورخه 26/3/92 صادره از شعبه 41دادگاه عمومی تهران که به‌موجب آن با اصرار به مفاد دادنامه شماره 607 مورخه 30/7/91 حکم به ردّ خواسته صادر و اعلام گردیده است با عنایت به تصمیم مورخه 142-24/2/92 این دادگاه دایر بر نقض دادنامه شماره 607 و اعاده آن جهت رسیدگی ماهوی دادگاه محترم بدوی با این وصف بدون رعایت مقررات قانون آیین دادرسی مدنی بدون تشکیل جلسه دادگاه منجر به دادنامه تجدیدنظر خواسته گردیده درحالی‌که لازمه صدور رأی دعوت از متداعیین پرونده پیرامون خواسته می‌باشد که چنین موضوعی در دادگاه محترم بدوی تحقق‌نیافته و واجد ایراد قانونی است فلذا با توجه به نحوه صدور دادنامه تجدیدنظر خواسته بیانگر صدور قرار ردّ دعوی می‌باشد و دادنامه تجدیدنظر خواسته با مدلول ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی قابل انطباق می‌باشد فلذا در اجرای ماده 353 قانون مارالذکر ضمن نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته پرونده عیناً جهت رسیدگی ماهیتی به دادگاه صادرکننده رأی منقوض اعاده می‌گردد رأی صادره قطعی است. 
رئیس شعبه 29 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
حسینی ـ احمدی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.