ضمانت اجرای عدم ارائه دادخواست فرجامی به مرجع صادرکننده رأی

ضمانت اجرای عدم ارائه دادخواست فرجامی به مرجع صادرکننده رأی

درتاریخ : 1392/08/07 به شماره : 9209970908200205

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 22 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: فرجام‌خواهی، دادخواست فرجام‌خواهی

چکیده رای

فرجام‌خواه باید دادخواست فرجامی و ضمایم آن را به دادگاه صادرکننده رأی فرجام‌خواسته تحویل دهد تا از آن طریق برای دیوان‌عالی کشور ارسال شود، در صورتی که این تشریفات انجام نشود، دادخواست فرجامی مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد و دیوان‌عالی کشور با تکلیفی مواجه نیست.

خلاصه جریان پرونده

در تاریخ 9/1/91 آقای فرجام‌خواه با وکالت خانم س.ر. دادخواستی مبنی بر فسخ نکاح به علّت عدم دوشیزگی خوانده به‌طرفیت خانم فرجام‌خوانده تسلیم دادگستری شهرستان نیر نموده که به شعبه اوّل دادگاه عمومی ارجاع شده است. آن شعبه با رسیدگی به پرونده طی دادنامه شماره 822 ـ 18/8/91 ادّعای وکیل خواهان را غیر وارد دانسته و حکم بر بطلان دعوی وی صادر کرده است از این رأی توسط وکیل آقای م.ب. تجدیدنظرخواهی شد و پرونده به شعبه 6 دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل ارجاع شد و آن شعبه طی دادنامه شماره 1317 ـ21/12/91 با ردّ تجدیدنظرخواهی رأی بدوی را تأیید نموده است. این رأی در مورخ 1/3/92 به وکیل آقای ب. بنام س.ر. طبق ماده 68 ق.آ.د.م ابلاغ شد و موکّل وی آقای م.ب. در تاریخ 13/3/92 دادخواست فرجام‌خواهی را به دفتر شعبه اوّل دادگاه عمومی نیر ( دادگاه بدوی) تسلیم نموده است و آن شعبه با تبادل لوایح پرونده را به دیوان‌عالی کشور ارسال داشته که به این شعبه ارجاع شده است و این شعبه به‌لحاظ کسر تمبر و ناقص بودن طی دادنامه شماره 134ـ15/5/92 تصمیم به عدم قابلیت اقدام گرفته است و پرونده به همان شعبه بدوی عودت داده شد و با رفع نقص مجدداً به این شعبه ارسال‌شده است. هیأت این شعبه باملاحظه پرونده و قرائت گزارش تهیه‌شده توسط عضو ممیّز و مشاوره چنین اتخاذ تصمیم می‌نماید.

رای دیوان

با توجه به اینکه ابلاغ دادنامه فرجام‌خواسته صادره از شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان در مانحن‌فیه به شخص وکیل فرجام‌خواه وفق ماده 68 قانون آیین دادرسی مدنی به‌عمل‌آمده و وی مکلف بوده که دادخواست فرجام‌خواهی را وفق ماده 379 قانون فوق‌الذکر به دادگاه صادرکننده رأی تقدیم نماید تا اینکه مدیر دفتر دادگاه مذکور دادخواست را در دفتر ثبت و رسیدگی مشتمل بر نام فرجام‌خواه و طرف او و تاریخ تقدیم دادخواست با شماره ثبت تقدیم کننده تسلیم کند و در کلیه برگ‌های دادخواست تاریخ تقدیم را قید نماید، تاریخ تقدیم دادخواست ابتدای فرجام‌خواهی محسوب می‌شود. بنابراین با وصف مراتب فوق‌الذکر چون اقدام قانونی جهت رسیدگی در دیوان‌عالی کشور به عمل نیامده فلذا فرجام‌خواهی فرجام‌خواه قابل‌طرح نمی‌باشد. 
رئیس شعبه 22 دیوان‌عالی کشور ـ مستشار 
غروی نائینی ـ الهی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.