استناد به عذر موجه برای عدم حضور در جلسه دادرسی با وجود نیاز به اخذ توضیح

استناد به عذر موجه برای عدم حضور در جلسه دادرسی با وجود نیاز به اخذ توضیح

درتاریخ : 1392/04/19 به شماره : 9209970221700570

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 17 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اخذ توضیح از خواهان، جلسه دادرسی، عذر موجه

چکیده رای

در مواردی که دادگاه أخذ توضیح از خواهان را لازم می‌داند، قانونگذار عدم حضور به دلیل عذر موجه را نپذیرفته است بنابراین ارائه گواهی استراحت پزشکی موجب موجه شدن عدم حضور خواهان نمی‌شود.

رای بدوی

در خصوص دعوی خواهان ح.ت. به طرفیـت خوانده ح.الف. به خواسته مطالبه اراضی و اجرت‌المثل نظر به این‌که خواهان و خوانده جهت أخذ توضیح به موجب اخطاریه دعوت و علی‌رغم ابلاغ و استحضار واقعی در محضر دادگاه حاضر نشده و لایحه‌ای نیز تقدیم نداشته است مع‌الوصف اتخاذ تصمیم بدون حضور طرفین مقدور نمی‌باشد، علی‌هذا دادگاه مستنداً به ماده 95 قانون آیین دادرسی مدنی قرار ابطال دادخواست خواهان را صادر و اعلام می‌نماید. قرار صادره ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
رئیس شعبه 2 دادگاه حقوقی شهرری ـ وطن‌دوست

 

رای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظرخواهی آقای ح.ت. به طرفیت آقای ح.الـف. نسبـت به دادنامه شماره 92075 ـ 10/2/92 شعبه دوم دادگاه عمومی شهر ری که طی آن به دلیل عدم حضور تجدیدنظرخواه در جلسه دادرسی و توضیح پیرامون خواسته اولیه قرار ابطال دادخواست وی صادر شده است به گونه‌ای نیست که نقض دادنامه معترض‌عنه را ایجاب نماید زیرا مقنن در ماده 95 قانون آیین دادرسی مدنی از عذر موجه جهت عدم شرکت در جلسه دادرسی بحثی نکرده است تا ارائه گواهی پزشکی تجدیدنظرخواه را دال بر لزوم استراحت در منزل و عدم حرکت را دلیلی بر موجه بودن عدم شرکت ایشان در جلسه دادرسی تلقی نماییم، لهذا با رد اعتـراض به استنـاد ماده 353 از قانون آیین دادرسی مدنی دادنامه تجدیدنظرخواسته را تأیید می‌نماید. این رأی قطعی است.
مستشاران شعبه 17 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
موسوی ـ یادگاری

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.