طلاق به علت عدم پرداخت نفقه زوجه

طلاق به علت عدم پرداخت نفقه زوجه

درتاریخ : 1392/01/27 به شماره : 9209970224500065

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 45 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: طلاق، نفقه، عسر و حرج

چکیده رای

در خواست طلاق از طرف زوجه به علت عدم پرداخت نفقه، بر اساس شروط ضمن‌العقد مندرج در عقدنامه منوط به عدم امکان الزام زوج به پرداخت نفقه است.

رای بدوی

در خصوص دعوی خانم ب.الف. به‌ طرفیت همسرش آقای م.م. با وکالت آقای ف.ف. به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش، مخلص اظهارات خواهان بدین شرح است که در تاریخ 20/5/86 به عقد خوانده درآمده‌ام و کمتر از یک ماه با همسرم زندگی مشترک داشتیم و متعاقب درگیری و ضرب و شتم از جانب همسرم در سال 87 حکم محکومیت وی به پرداخت دیه صادر گردید، لذا با توجه به مراتب فوق و عدم پرداخت نفقه طبق بند 1 شروط ضمن‌العقد و با توجه به عسر و حرج، تقاضای صدور حکم طلاق دارم. با عنایت به محتویات پرونده نظر بر اینکه هر چند ایراد ضرب عمدی از جانب زوج نسبت به همسرش امری بسیار مذموم و غیر اخلاقی است ولیکن با توجه به نوع صدمه وارده طبق دادنامه شماره 270-11/4/87 شعبه 1051 دادگاه عمومی جزایی تهران و توجه به مدت زمان بسیار کوتاه زندگی مشترک بین ایشان عسر و حرج زوجه در ادامه زندگی احراز نمی‌گردد، ضمناً با توجه به اینکه تحقق شرط بند 1 شروط ضمن‌العقد مندرج در عقدنامه منوط به عدم امکان الزام زوج به پرداخت نفقه می‌باشد که طبق مفاد پرونده اجرایی کلاسه 91/276/ج62/خ2 این شعبه، زوجه علی‌رغم توقیف ملک همسرش که امکان وصول نفقه را برای وی فراهم می‌نموده، شخصاً نسبت به رفع توقیف آن اقدام نموده که این امر مبنای تحقق شرط مذکور را متزلزل می‌نماید، لذا ضمن غیر وارد دانستن دعوی مطروحه حکم به رد آن صادر و اعلام می‌گردد. رأی صادره ظرف مدت بیست روز قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
دادرس شعبه276 دادگاه عمومی خانواده تهران ـ احمدی

 

رای دادگاه تجدید نظر

درخصوص تجدیدنظرخواهی خانم ب.الف. به‌ طرفیت آقای م.م. از دادنامه شماره 01746 مورخه 29/11/1391 شعبه محترم 276 دادگاه خانواده تهران که به‌موجب آن حکم به رد دعوی مطروحه مشارالیها به خواسته طلاق در پرونده کلاسه 91/1027 به جهت عدم تحقق شروط ضمن عقد و عدم احراز عسر و حرج صادر گردیده وارد نمی‌باشد، زیرا رأی بر اساس مقررات و موازین قانونی صادر شده و ایرادی از حیث ماهوی یا شکلی به آن وارد نیست و استدلال محکمه محترم بدوی و نیز مستندات آن صحیح می‌باشد و تجدیدنظرخواه دلیل یا دلایلی که موجبات نقض و یا بی‌اعتباری دادنامه را فراهم نماید ارایه ننموده، لذا بنا به مراتب دادگاه مستنداً به قسمت اخیر ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقـلاب در امور مدنی مصوب 21/1/79 ضمن رد اعــتراض معترض دادنامه معترض‌عنه را عیناً تأیید می‌نماید. رأی دادگاه به ‌موجب ماده 368 و 397 قانون فوق‌الذکر ظرف بیست روز قابل فرجام‌خواهی در دیوان‌عالی کشور است.
رئیس شعبه 45 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه 
اصلانی ـ نحوی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.