کلاهبرداری از طریق چک سرقتی

کلاهبرداری از طریق چک سرقتی

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 22 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: کلاهبرداری، چک سرقتی، چک مجعول، چک

چکیده رای

بردن اموال دیگران از طریق چک سرقتی و مجعول، مصداق کلاهبرداری است.

رای بدوی

در خصوص اتهام آقای ح.خ. دایر بر مشارکت در کلاهبرداری از طریق خرج کردن چک‌های سرقتی و جعل و نوشتن متن چک‌ها به تعداد 29 فقره چک، جمعاً به مبلغ 542 میلیون ریال، موضوع شکایت آقای ی.الف. با عنایت به شکایت شاکی، و دلایل منعکس در کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 18 تهران به شماره 0555 ـ 14/7/89 ارتکاب بزه انتسابی از نظر دادگاه محرز و مسلم می‌باشد، لذا دادگاه به استناد ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، وی را به دو سال حبس تعزیری و رد مال به شاکی و جزای نقدی معادل رد مال در حق صندوق دولت محکوم می‌نماید. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد. 
رئیس شعبه 1149 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ ربیعی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.ق. به‌وکالت از طرف آقای ح.خ. نسبت به دادنامه شماره 9009970214201445 مورخ 28/10/1390 صادره از شعبه محترم 1149 دادگاه عمومی جزایی تهران که ضمن آن مشارٌالیه به لحاظ کلاهبرداری با استفاده از چک‌های جعلی و مسروقه به تحمل دو سال حبس تعزیری و رد مال به شاکی و جزای نقدی معادل رد مال که میزان آن را جمعاً به مبلغ پانصد و چهل و دو میلیون ریال اعلام نموده است با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی و همچنین اخذ توضیح از تجدیدنظرخوانده که به‌شرح صورت‌جلسه مورخ 25/4/1391 اظهار داشته است چک‌های موضوع شکایت در دادسرا به شماره‌های … و … و … و … و … و … و … و … و … و … و یک فقره چک انتقالی مورخ 15/10/1388 که به شماره چک در فتوکپی ارائه شده مشخص نیست را به محکومٌ‌علیه مسترد نموده و در قبال آن تعدادی دستگاه موضوع قرارداد عادی مورخ 19/12/1388 و یک فقره چک دریافت نموده که به لحاظ کسر موجودی توسط بانک محالٌ‌علیه مبادرت به صدور گواهینامه عدم پرداخت چک نموده است و از چک‌های موضوع شکایت در دادسرا که منتهی به صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست گردید فقط یک فقره از آن به شماره … مورخ 7/11/1388 که به لحاظ سرقتی بودن علی‌رغم موجودی حساب کافی بوده است پرداخت نگردیده است که میزان مبلغ چک مذکور 18800000 ریال می‌باشد. با عنایت به مراتب فوق نظر به اینکه در مجموع ایراد و اعتراض موجه و مؤثری از ناحیه تجدیدنظرخواه به‌عمل نیامده [که] گسیختن و نقض دادنامه معترضٌ‌عنه را ایجاب نماید و دادنامه اصداری از حیث محکومیت به کلاهبرداری فاقد ایراد و اشکال مؤثر قانونی است؛ لذا با استناد به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری و رعایت عمومات ماده 22 اصلاحی قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را از جهت مجازات کلاهبرداری به دو سال حبس تأیید و در خصوص جزای نقدی و رد مال با کسب اجازه از ماده 250 قانون آیین دادرسی دادگاه‌‌های عمومی انقلاب در امور کیفری به پرداخت مبلغ 18800000 ریال به‌عنوان جزای نقدی و رد مال به مبلغ 18800000 ریال در حق شاکی ضمن اصلاح صادر می‌نماید. این رأی قطعی است. 
رئیس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار
شهرابی فراهانی ـ نوری نجفی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.