جرم نبودن ممانعت از ملاقات طفل و پدر توسط مادر
درتاریخ : 1390/09/28
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 23 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: مادۀ 632قانون مجازات اسلامی، ممانعت از ملاقات طفلمادۀ 632قانون مجازات اسلامی، ممانعت از ملاقات طفل
چکیده رای
اگر مادر از ملاقات طفل با پدرش ممانعت کند، صرف این کار موجب شمول مادۀ 632 قانون مجازات اسلامی بر عمل مادر نمی گردد. و ممکن است مشمول مقررات دیگری قرار گیرد.
رای بدوی
در این پرونده خانم س. متهم است به ممانعت از ملاقات طفل مشترک باتوجه به شکایت خانم س. و آقای الف. به وکالت از آقای س. نظر به مفاد و مندرجات دادنامه 358 مورخه 27/2/90 شعبه 283 دادگاه خانواده تهران پیرامون اعتیاد زوج به مواد مخدر شیشه و کراک و نامه بیمارستان [در] خصوص پرخاشگری، تکانشگری، بدبینی و اضطراب ایشان و باتوجه به اینکه زوج چند ماه است که در زندان است و عملاً ملاقات منتفی است و عدم احراز سوء نیت زوجه در ممانعت از ملاقات که جهت حفظ مصلحت فرزند مانع شده است و اینکه متهم اعلام کرده من مانع ملاقات نشدم و نمی شوم و بیماری فرزند که امکان بردن کلانتری جهت ملاقات نبوده است و صرف نظر از مراتب فوق، باتوجه به نظریات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه که مجازات ماده 634 را منصرف از والدین دانسته و رویه قضائی در کشور که ممانعت والدین را مشمول ماده 634 ندانسته و مجازات نمی-نمایند و فقد وصف کیفری ممانعت از ملاقات توسط والدین، لذا اتهام غیر وارد تشخیص مستنداً به ماده 177 قانون آیین دادرسی کیفری و اصل 37 قانون اساسی و اصل برائت، حکم برائت متهم صادر و اعلام می گردد. رأی صادره ظرف 20 روز پس ازابلاغ قابل اعتراض در دادگاه محترم تجدیدنظراستان تهران می باشد.
رئیس شعبه 1079 دادگاه عمومی جزائی تهران – داودآبادی
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف. به وکالت از آقای س. نسبت به دادنامه شماره 942-900 مورخ 28/9/1390 در پرونده کلاسه 739-900 صادره از شعبه 1079 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن خانم س. از اتهام ممانعت از ملاقات طفل مشترک به لحاظ فقد عنصر معنوی بزه، حکم بر برائت وی صادر شده است، نظر به اینکه تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهوی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری باشد، اقامه ننموده است و از نظر این دادگاه صرف نظر از مخدوش بودن استدلال دادگاه بدوی بر عدم شمول ماده 632 قانون مجازات اسلامی بر والدین طفل، نظر به مدارک ابرازی تجدیدنظرخوانده (که مفاداً دلالت بر کثرت ملاقات پدر با فرزند مشترک داشته و دفاعیات مشارالیها در جلسه مورخ 13/6/91 این دادگاه که برخی موارد اعلامی کلانتری دال بر عدم حضورش را ناشی از بیماری فرزند مشترک اعلام نموده) و ایضاً اظهارات تجدیدنظرخواه اصیل در این جلسه که دال بر محبوس بودن وی و ایضاً ملاقات با فرزند مشترک داشته است، ایرادی که موجب نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته باشد ، مشهود نیست و از نظر این دادگاه ایضاً سوءنیت و عنصر معنوی بزه انتسابی به تجدیدنظرخوانده محرز نیست و به استناد بند الف ماده 257 از قانون آیین دادرسی کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه، دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید می گردد. رأی صادره قطعی است.
مستشاران شعبه23 دادگاه تجدیدنظراستان تهران
عظیمی – جعفری شهنی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.