مستمری ورثه کارمند اناث متوفی

مستمری ورثه کارمند اناث متوفی

به شماره : 9109970901501818

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 15 بدوی دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: مقررات استخدامی عام، مستمری، مستمری بازماندگان، کارمند اناث، ورثه، کفالت

چکیده رای

شرط برقراری مستمری برای ورثه کارمندان اناث متوفی، کفالت فرزندان در زمان حیات می‏باشد

رای دیوان

با عنایت به اوراق و محتوای پرونده و پاسخ مشتکی‏عنه به شماره … که به شماره … ثبت شده دفتر لوایح پیوست پرونده حاکی است تبصره 2 بند 06-14 مجموعه مقررات اداری و استخدامی کارمندان صنعت نفت که به موجب مواد 7 و 57 قانون اساسنامه شرکت نفت لازم الاتباع می‏باشد و عیناً برگرفته از قانون پرداخت مستمری به فرزندان زنان متوفی مشمول قانون تأمین اجتماعی و سایر صندوق های بازنشستگی مصوب 5/10/86 مجلس محترم شورای اسلامی می‏باشد، در خصوص برقراری مستمری جهت فرزندان کارمندان اناث چنین مقرر می‏دارد: «مستمری مادران متوفی (کارمندان زن) با رعایت شرایط قانونی مربوط، همانند مردان در خصوص فرزندان واجد شرایط آنها برقرار می شود». با توجه به مفاد تبصره مذکور بالاخص عبارت « با رعایت شرایط قانونی مربوط » محرز است صرف ورثه قانونی کارمند زن متوفی بودن، موجبات برقراری مستمری برای ورثه آنان را فراهم نمی آورد، بلکه وجود شرایط قانونی که وفق مقررات مورد عمل یکی از آنها کفالت فرزندان توسط کارمند زن متوفی در زمان حیات می‏باشد نیز می‏بایست احراز گردد. در دعوی حاضر از آنجا که خواهان با توجه به در قید حیات بودن پدر، در کفالت مشارالیه قرار داشته و دارند، لذا نامبرده بر فرض تحقق سایر شرایط به لحاظ عدم وجود شرایط کفالت توسط مادر، واجد شرایط جهت برقراری مستمری نمی‏باشد. بنابراین موجب قانونی بر پذیرش خواسته شاکی وجود ندارد. لذا شعبه 15 دیوان با در نظرگرفتن مراتب فوق البیان به استناد مفهوم مخالف مواد 13 و14 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 9/3/85 مجلس شورای اسلامی و 25/9/85 مجمع تشخیص مصلحت مقدس نظام جمهوری اسلامی با کیفیت موجود رأی به رد شکایت صادر و اعلام می کند. رأی اصــــداری طبق ماده 7 قانون دیوان قطعی است.
رئیس شعبه 15 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
تقوی ـ محدث

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.