مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم مزاحمت تلفنی

مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم مزاحمت تلفنی

درتاریخ : 1391/11/11 به شماره : 9109970907600778

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 16 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اختلاف در صلاحیت، مزاحمت تلفنی، محل وقوع جرم

چکیده رای

جرم مزاحمت تلفنی در جایی واقع می‌شود که شاکی در آنجا الفاظ را شنیده یا پیامک دریافت نموده است.

خلاصه جریان پرونده

حسب محتویات پرونده، آقای ص.ج. فرزند ج. کارمند شرکت گاز استان الف، طی شکایتی به دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی ت اعلام داشته، مالک و دارنده تلفن سیار به شماره … به شماره موبایل ایشان (…) که در اختیار همسرش می‌باشد، تماس‌های مکرری برقرار و ضمن مزاحمت تلفنی برای همسر وی، به ایشان نیز اهانت و فحاشی نموده است. حسب دستور قضایی، اداره مشترکین و متقاضیان ارتباطات سیار، ریزمکالمات، مشخصات و نشانی مالک تلفن همراه به شماره مذکور را اعلام که برابر اعلام شرکت همراه اول، مالک آن الف.ق. فرزند الف.   پرونده با صدور قرار عدم صلاحیت به اعتبار و شایستگی دادسرای عمومی و انقلاب الف ارسال و دادسرای الف با اعلام اینکه بخش محمدیار از توابع شهرستان ن  می‌باشد، و لذا الف و مطابق اصول و قواعد دادرسی و خاصه نظریه مشورتی لازم الرعایه 3402/7 مورخ 9/6/89 اداره حقوقی قوه قضاییه، شرط تحقق جرم مزاحمت تلفنی، استماع الفاظ یا رسیدن اعمال موضوع جرم به مخاطب بوده و این بخش از عنصر مادی جرم در محل اقامت بزه‌دیده، شاکی که در آنجا تلفن وی زنگ خورده یا پیامک برایش واصل می‌شود، محقق گردد محل وقوع جرم را که شاکی مقیم آنجاست، ت دانسته و بدین سبب دادسرای ت را صالح به رسیدگی دانسته و با حدوث اختلاف پرونده به دیوان‌عالی کشور ارسال و سپس به این شعبه ارجاع گردید.

رای دیوان

در خصوص اختلاف حادث فی مابین دادسرای عمومی و انقلاب ت و الف در رسیدگی به اتهام آقای الف.ق. فرزند الف. دائر به ایجاد مزاحمت تلفنی، نظر به اینکه استماع الفاظ توهین و تهدید و مزاحمت در محل اقامت شاکی «ت» بوده، لذا با تأیید نظر دادسرای عمومی و انقلاب الف  و اعلام صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب ت، حل اختلاف می‌گردد.

رئیس شعبه 16 دیوان‌عالی کشور ـ عضو معاون

بابائی ـ رعیت

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.