شرط تمکین، امنیت روانی زوجه

شرط تمکین، امنیت روانی زوجه

درتاریخ : 1391/10/17 به شماره : 9109970221101869

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 11 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: امینت زوجه، تمکین، نکاحنکاح، تمکین، امینت زوجه

چکیده رای

از شرایط تمکین زوجه، داشتن امنیت روحی و روانی برای زوجه می‌باشد.

رای بدوی

در خصوص دادخواست آقای غ.ف. به طرفیت خانم گ.الف. به‌ خواسته صدور حکم به الزام خوانده به تمکین از زوج (خواهان). با توجه به مجموع محتویات پرونده و توضیحات طرفین حسب صورت‌جلسه مورخ 3/5/1391 و با عنایت به گواهی گواهان تعرفه شده از ناحیه خوانده، و با عنایت به اینکه از شرایط مهم تمکین، داشتن امنیت روحی و روانی می‌باشد که این امنیت در حال حاضر برای دادگاه از ناحیه زوج برای زوجه محرز نمی‌گردد، و نظر به اینکه خواهان جهت اثبات موارد ادعایی خود در اثبات عدم تمکین خوانده، دلیل موجه و قانع کننده‌ای که موجبات اقناع وجدانی را فراهم آورد، ابراز ننموده، و با توجه به سایر دلائل و قراین موجود، خواسته خواهان غیر موجه تشخیص و مستنداً به ماده 1115 قانون مدنی حکم به بی‌حقی و رد دعوی مطروحه صادر و اعلام می‌گردد. رأی صادره حضوری است و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

رئیس شعبه 232 دادگاه عمومی خانواده تهران ـ جهانیان

رای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظرخواهی آقای غ.ف. به طرفیت خانم گ.الف. از دادنامه شماره 992 ـ 14/8/91 شعبه 232 دادگاه عمومی حقوقی (خانواده) تهران که به موجب آن حکم به رد دعوای تجدیدنظرخواه به‌ خواسته صدور حکم تمکین صادر شده است. نظر به اینکه دادنامه تجدیدنظرخواسته مطابق دلایل موجود در پرونده و وفق مقررات قانونی صادر گردیده است و ایراد تجدیدنظرخواه در حدی نیست که موجب حصول علم به وجود اشتباه در حکم گردد، لذا اعتراض نامبرده قابل انطباق با جهات مقرر در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 نمی‌باشد. در نتیجه دادگاه به استناد قسمت اخیر ماده 358 قانون مذکور ضمن رد اعتراض حکم تجدیدنظرخواسته را ‌تأیید می‌نماید. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه 11 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشاردادگاه

فرهبد ـ علی‌محمدی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.