لزوم رعایت تناسب در تعیین مجازات حبس
درتاریخ : 1391/10/12 به شماره : 9109970269700698
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 63 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: تأمین اهداف دادرسی، تعیین مجازات، تناسب در مجازات، حبس، زندانتعیین مجازات، تأمین اهداف دادرسی، حبس، زندان، تناسب در مجازات
چکیده رای
در مواقعی که امکان تأمین اهداف دادرسی با جزای نقدی ممکن است، نباید از کیفر زندان استفاده گردد.
رای بدوی
درباره اتهام آقای م. فرزند ع. شغل آزاد ، دایر بر ارتکاب سرقت و بردن اثاث و مقادیر دیگر از قبیل طلا که در شکایت شاکی اعلام شده، منصرف از رضایت قطعی و بدون قید و شرط شاکی خصوصی حسب صورت مجلس مورخ 4/11/90 نزد بازپرس محترم کشیک دادسرای ناحیه 3 تهران با توجه به محتویات پرونده و مفاد اظهارات متهم در مرجع انتظامی و نیز مفاد کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب تهران و اقرار ایشان، و اظهارات مورخ 9/2/91 نامبرده در جلسه دادگاه، به عقیده دادگاه ایشان مرتکب بزه انتسابی شده و با احراز و اثبات مجرمیت ایشان به استناد ماده 656 از قانون مجازات اسلامی با رعایت ماده 22 از قانون مرقوم به جهت گذشت مدعی خصوصی به تحمل چهارماه حبس محکوم میشود. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رئیس شعبه 1040دادگاه عمومی جزایی تهران – پرویزی
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی محکومٌعلیه بدوی آقای م. فرزند ع. از دادنامه شماره 500161 مورخ 23/2/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه 1040 تهران که به موجب آن مشارٌالیه به دلیل سرقت به استناد مواد 22 و656 قانون مجازات اسلامی به تحمل چهار ماه حبس محکوم شده است وارد نیست زیرا اساس دادنامه بدوی یعنی احراز بزهکاری تجدیدنظرخواه با اوضاع و احوال منعکس در پرونده از قبیل اظهارات دفاعی وی و کشف برخی از اموال مسروقه سازگار است و مغایر قوانین به نظر نمیرسد. النهایه اولاً: استناد به ماده 22 قانون مجازات اسلامی مجوز حذف کیفر شلاق نیست، ولی چون تصحیح این اشتباه به معنی تشدید است و تجدیدنظر از تشدید مجازات ممنوع شده است از ورود به این حیطه خودداری میشود. ثانیاً: چون متهم فاقد سابقه است و ضمناً با تلاش برای جلب گذشت شاکی، عملاً حسن نیت و نیز پشیمانی از عمل مجرمانه ارتکابی را ثابت کرده است، اعمال و اجرای کیفر زندان ضروری نیست. همانطور که میدانیم از کیفر زندان نباید بهعنوان یک کیفر معمولی استفاده شود و در مواقعی که امکان تأمین اهداف دادرسی با کیفر جزای نقدی ممکن است، نباید از کیفر زندان استفاده گردد. از این رو به استناد بندهای 1 و 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی و تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب، کیفر حبس محکومٌعلیه به پرداخت چهار میلیون ریال جزای نقدی تبدیل میگردد و با این اصلاح به استناد تبصره 4 ماده 22 قانون مزبور رأی بر تأیید دادنامه معترض در نتیجه صادر میگردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه
محمد علی زاده اشکلک – ناصری نژاد
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.