بار اثباتی استفاده از مرخصی
درتاریخ : 1391/10/06 به شماره : 9109970900303049
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 3 بدوی دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: مقررات استخدامی عام، مرخصی، اثبات استفاده از مرخصی، استصحاب، ذخیره مرخصی
چکیده رای
اصل بر استحقاق مستخدم در استفاده از مرخصی است و در صورتی که خوانده دلیلی مبنی بر استفاده از مرخصی یا لحاظ آن ارائه ندهد، عدم استفاده مستخدم از مرخصی استصحاب میگردد
رای دیوان
با توجه به اوراق و محتویات پرونده و مضمون لایحه دفاعیه طرف شکایت [به خواسته احتساب مانده مرخصی دهه اول خدمت (17/1/63 لغایت 1/1/73)]، نظر به اینکه اولاًـ آنچه طرف شکایت در خصوص اعلام مانده مرخصی استفاده نشده شاکی ارائه نموده است، مربوط به قبل از سال 1367 میباشد و در مورد بقیه سنوات (1367 الی 1373) مدرکی که مبیّن استفاده شاکی از مرخصی باشد، ارائه نشده و با این اوصاف و به جهت اینکه اصل بر استحقاق مستخدم به استفاده از مرخصی است و در صورتی که طرف شکایت دلیلی مبنی بر استفاده از مرخصی یا لحاظ مرخصی همانند مدرک فوق الذکر ارائه نکند، عدم استفاده مستخدم از مرخصی استصحاب میگردد. ثانیاًـ مطابق رأی وحدت رویه 759ـ 763 ـ 28/10/1388 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، بایستی مرخصیهای استفاده نشده کارکنان دولت بر اساس سی روز در ماه برای ذخیره ملاک عمل قرار گیرد و در این مورد نیازی به درخواست مستخدم و موافقت مسئولین برای امکان ذخیره کامل مرخصیها وجود ندارد، بنابراین حکم به الزام خوانده به اعطای مزایای مربوط به تمامی مرخصیهای استحقاقی استفاده نشده شاکی از ابتدای سال 1367 تا ابتدای 1373 صادر و اعلام میگردد. ایـن رأی بر طبق ماده 7 قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال 1385 قطعی است.
رئیس شعبه 3 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
واحدی ـ فرزد
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.