درتاریخ : 1393/12/18 به شماره : 9309970222701662

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 27 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد:

چکیده رای

تست الکل سنج به لحاظ احتمال خطا و اشتباه در اخذ آزمایش یا در اعلام نتیجه ،اماره قضایی در اثبات بزه شرب خمر محسوب نمی شود.

رای بدوی

در مورد کیفرخواست شماره … مورخه 30/07/93 صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 21 تهران در خصوص اتهام  آقایان 1- ع.، 22 ساله، اهل و مقیم تهران، 2- م.، 30 ساله، اهل و ساکن تهران، دایر بر شرب خمر و مضافاً ردیف اول نگه‌داری مشروب الکلی دست‌ساز به ارزش دویست هزار ریال؛ با توجه به مجموع محتویات پرونده، گزارش مرجع انتظامی و تحقیقات انجام شده نتیجه تست الکل پزشکی قانونی نحوه دستگیری ایشان و اظهارات و اقاریر و دفاعیات متهمان در مراحل تحقیق و دادسرا و جلسه مورخه 17/10/93  دادگاه و قرار مجرمیت و کیفرخواست صادره و سایر قرائن و امارات موجود در پرونده که موجب حصول علم و یقین برای این دادگاه گردیده است و بزهکاری ایشان مسلم و ثابت است؛ فلذا دادگاه به استناد ماده 211 و 264 و 265 قانون مجازات اسلامی 1392 و ماده 702 قانون مجازات اسلامی 1375 با اصلاحات بعدی هر یک از مشارالیهما را از باب شرب خمر به تحمل هشتاد ضربه تازیانه به عنوان حد شرعی به علاوه متهم ردیف اول را از جهت نگه‌داری مشروب الکلی به پنج برابر قیمت مشروب الکلی مکشوفه و با رعایت ماده 19 و 37 و 38 قانون مجازات اسلامی 1392 به لحاظ وضع خاص ایشان به تحمل یک روز حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و کسر آن و پرداخت مبلغ دو میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق محکوم می‌نماید. و در خصوص مشروب الکلی مکشوفه با توجه به صورت‌جلسه معدوم نمودن مورخه 22/07/93 دادگاه با تکلیفی مواجه نیست. و در خصوص اتهام خانم ب.،  27 ساله، دایر بر شرب خمر، با توجه به مجموع محتویات پرونده و دفاعیات و انکار متهم در جلسه مورخه 20/10/93 دادگاه و نظر به این‌که نامبرده مدعی جهل به حکم بوده و صحت ادعای وی نیز محتمل است و اقرار ایشان در مراحل تحقیق به خاطر این‌که اقرار در محضر دادگاه و عندالحاکم  فی‌القضیه نبوده و هم‌چنین تست الکل به لحاظ احتمال خطا و اشتباه در اخذ آزمایش یا در اعلام نتیجه از دلایل اثبات بزه و شرب خمر محسوب نمی‌شوند و با عنایت به این‌که در جهت اثبات بزه مذکور در پرونده دلیل یا مدرک محکمه پسندی وجود ندارد و قرائن و امارات موجود نیز مفید علم و یقین دال بر ارتکاب بزه فوق توسط نامبرده نمی‌باشد، فلذا دادگاه به لحاظ وجود شبهه حکمیه و فقد ادله اثباتی و عدم وجود بینه شرعیه و عدم احراز وقوع بزه و مستنداً به حاکمیت اصالت‌البرائت و اصل 37 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری و قاعده فقهی (تدرءالحدود بالشبهات) رأی بر برائت مشارالیها صادر و اعلام می‌نماید. رأی صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در مرجع تجدیدنظر استان تهران می‌باشد. 
رئیس شعبه 1090 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ مشاری

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. نسبت به دادنامه شماره …. مورخ 22/10/93 صادره از شعبه 1090 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخواه به تحمل هشتاد ضربه تازیانه به لحاظ شرب خمر؛ با توجه به مستندات موجود در پرونده و لایحه تجدیدنظرخواهی نظر به این‌که در این مرحله از رسیدگی از ناحیه تجدیدنظرخواه، ایراد و اعتراض موجهی که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید، ارائه و عنوان نگردیده است و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری منطبق نمی‌باشد، دادگاه ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده، در اجرای بند الف از ماده 257 قانون مذکور، دادنامه موصوف را تأیید و استوار می‌نماید. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 27 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
رجاء ـ دوستعلی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.