درتاریخ : 1393/05/21 به شماره : 9309970925101462
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 36 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد:
چکیده رای
تحقق بزه دایر کردن مرکز فساد، منوط به استمرار ارتکاب فساد و اشتهار محل به فساد است.
خلاصه جریان پرونده
با گزارش نیروی انتظامی در منزل آقای ح.ط. 70 ساله که در حال مرخصی از زندان بوده و معتاد به مواد مخدر و سوابق کیفری مثل سرقت و غیره داشته با همسر 60 ساله وی به نام خانم ث.ط. دستگیر میشوند، کلاً تعداد دستگیرشدگان که نسبت خانوادگی دارند 7 نفر بودهاند به اتهام: 1- مشارکت در دایر کردن منزل و مرکز فساد و فحشاء 2- رابطه نامشروع 3- نگهداری تجهیزات ماهوارهای به متهمین تفهیم شده و شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی آبیک با ملاحظه کیفرخواست دادسرا پس از رسیدگی کلیه متهمین غیر از دو نفر مذکور را طبق دادنامه شماره 06500839-21/10/92 تبرئه کردهاست، لیکن متهمین مذکور را به جرم مشارکت در دایر کردن مرکز فساد و فحشاء به استناد ماده 639 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 و رعایت مواد 134 و 137 و 23 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 آقای ح.ط. را به تحمل پانزده سال حبس و خانم ث.ط. را به تحمل 10 سال حبس در زندان … و متهم ردیف اول (ح.ط.) را به اتهام نگهداری ماهواره به استناد مواد 3 و 9 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت ماهواره به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی و ضبط تجهیزات به نفع صدا و سیما مرکز استان … محکوم کردهاست و اتهام رابطه نامشروع برای کسی اثبات نشدهاست. با درخواست تجدیدنظر آنان شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان حکم صادره را فاقد ایراد و اشکال قانونی دانسته و با رد تجدیدنظرخواهی آنان رأی بدوی را طبق دادنامه شماره 600080-30/1/93 تأیید کردهاست و سپس وکلای محکومٌعلیهما با تقدیم لایحهای مشروح و مستدل در 15 برگ به انضمام 24 برگ مستندات برای اثبات مطالب معنونه در لایحه مورخه 22/2/93 خود تقدیم دیوانعالیکشور کردهاند که خلاصه آن بدین شرح است: 1- محکومٌعلیه ح.ط. که در حال استفاده از مرخصی زندان به منزل خود آمده بود، چگونه میتواند به محل استفاده از مرخصی در مدت کوتاه مرکز فساد دایر کند که دایر کردن مرکز فساد نیاز به استمرار و تکرار عمل مذکور به عنوان شغل نامشروع دارد که چنین نبوده است. 2- در موقع درگیری متهمین هیچ شخص نامحرمی در منزل نبوده و همگی از بستگان و فرزند و عروس بودهاند و کسی به جرم رابطه نامشروع هم محکوم نشدهاست. 3- طبق ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مدت مجازات تکمیلی حداکثر دو سال میباشد، دادگاه به 10 و 15 سال اقامت … محکوم کردهاست. 4- داشتن سوابق کیفری و اعتیاد و غیره و استشهادیه محلی نمیتواند دلیل بر دایر کردن مرکز فساد باشد و استشهادیه محلی پیوست لایحه بر خلاف آن تقدیم شدهاست تا به عنوان مدرک جدید مورد بررسی قرار گیرد. سایر موارد قید شده در لایحه وکلای محکومین پرونده قابل توجه و بررسی است. پرونده محاکماتی مربوطه مطالبه و اخذ و ضمیمه شدهاست.
به تاریخ فوق هیئت شعبه تشکیل است و پس از قرائت گزارش عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده و استماع نظر دادیار دادسرای دیوانعالیکشور با مشاوره چنین رأی میدهد:
رای دیوان
محکوم کردن متهمین با هر نوع سوابقی به جرم ارتکاب عمل مجرمانه مستلزم دلایل شرعی و قانونی که با رعایت قانون آیین دادرسی کیفری و مواد 11 و 18 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 اثبات گردد و به صرف قرائن و امارات ظنیه نمیتوان هر مظنونی را به مجازات محکوم کرد. همانطور که وکلای محکومٌعلیهما به تفصیل شرح دادهاند در منزل متهمین رابطه نامشروع واقع نشده و دستگیرشدگان همگی از آشنایان و بستگان متهمین بوده و تبرئه شدهاند و اثبات دایر کردن مرکز فساد نیاز به استمرار عمل مذکور و حداقل بیش از دو سه بار دستگیری مرتکبین فساد و رابطه نامشروع و زنا و غیره در آن محل دارد که متهمین عادتاً به این کار مشغول باشند و صرف تردد اشخاص مشکوک یا نارضایتی همسایهها و خشنودی آنان با بستن محل سکونت نمیتوان وقوع دایر کردن محل فساد را ثابت کرد. از طرفی متهمین در تمامی مراحل تحقیق نیز منکر ارتکاب چنین جرمی شدهاند و علیرغم فقد ادلّه شرعیه دادگاه مجازات اشد تعیین نموده و حبس در تبعید به بیش از دو سال خلاف ماده 23 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 که مورد استناد در رأی میباشد محکوم کردهاست. علیایحالٍ مدارکی که وکلای محکومین برای اثبات مطالب مطروحه در لایحهشان مستلزم رسیدگی دقیق و مجدد میباشد و رأی صادره از مصادیق شق 6 ماده 272 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری و از موارد مجازات نامتناسب و مبتنی بر اشتباه است و مدارک ارائه شده نیز مطابق شق 5 ماده مذکور نیاز به بررسی قانونی دارد با تجویز اعادهدادرسی نسبت به اتهام دایر کردن مرکز فساد (نه استفاده از تجهیزات ماهوارهای) رسیدگی مجدد به شعبه همعرض محول میگردد.
رئیس شعبه 36 دیوانعالیکشور ـ مستشار
بهناماصل ـ نصیریسوادکوهی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.