درتاریخ : 1393/05/13 به شماره : 9309970907500089

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 15 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد:

چکیده رای

رسیدگی به بزه قاچاق کالا و ارز سازمان‌یافته و حرفه‌ای، قاچاق کالای ممنوع و قاچاق کالا و ارز مستلزم حبس و یا انفصال از خدمات دولتی در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب است؛ در این موارد اگر عمل متهم قاچاق محسوب نگردد و صرفاً کالای ممنوعه را برای استفاده شخصی در اختیار داشته باشد، دادگاه عمومی جزایی صالح است.

خلاصه جریان پرونده

حسب محتویات پرونده با توجه به گزارش پاسگاه انتظامی … شهرستان ن. و صورت‌جلسه مورخه 16/3/92 یک عدد دیش و یک عدد ال‌ان‌بی (تجهیزات دریافت از ماهواره) از منزل شخصی به نام ی.ش. کشف که نامبرده اظهار می‌دارد متعلق به وی می‌باشد. موضوع به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ن. اعلام که پرونده متشکله به شعبه 2 دادیاری ارجاع می‌گردد. از متهم تحقیق لازم انجام و پرونده به ضمیمه کیفرخواست صادره به شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی ن. ارجاع می‌شود. شعبه مرجوعٌ‌الیه مزبور با صدور دادنامه شماره 00011- 19/1/93 با این استدلال که طبق مواد 22 و 44 از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 بزه نگه‌داری تجهیزات دریافت از ماهواره در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است قرار عدم صلاحیت صادر و پرونده را به سازمان مذکور ارسال نموده و پرونده به شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز ن. و چ. ارجاع که شعبه مزبور نیز با صدور دادنامه شماره 587- 24/3/93 با این استدلال که چون کالاهای مورد گزارش از مصادیق کالای ممنوع بوده مستنداً به ماده 44 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بند ب از ردیف دوم نظر به شماره 223/93/7- 8/2/93 اداره حقوقی قوه قضائیه که رسیدگی به کالاهای ممنوع را در صلاحیت دادسرا و دادگاه‌های انقلاب دانسته قرار عدم صلاحیت صادر و در اجرای ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی پرونده را به دیوان‌عالی‌کشور ارسال که به شعبه 15 ارجاع گردیده، علی‌هذا به شرح برگ آتی مبادرت به اتخاذ تصمیم می‌نماید.
هیئت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش عضو ممیز و اوراق پرونده و نظریه کتبی دادیار محترم دیوان‌عالی‌کشور مبنی بر: «رأی مقتضی صادر فرمایید.» مشاوره نموده، چنین رأی می‌دهد:

 

رای دیوان

موضوع پرونده اتهام آقای ی.ش. دایر بر نگه‌داری تجهیزات دریافت از ماهواره می‌باشد. حسب محتویات پرونده، شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی ن. مورد را در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی دانسته و با صدور قرار عدم صلاحیت پرونده را به سازمان مزبور ارسال که به شعبه ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز ن. و چ. ارجاع گردیده و شعبه مزبور با استناد به ماده 44 قانون قاچاق کالا و ارز مصوب 3/10/92 مورد را در صلاحیت دادگاه‌های انقلاب اسلامی دانسته و با صدور قرار عدم صلاحیت با این عنوان که اختلاف در صلاحیت حادث شده در اجرای ماده 28 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی پرونده را به دیوان‌عالی‌کشور ارسال نموده؛ با عنایت به تبصره 4 ماده 22 قانون قاچاق کالا و ارز مصوب 1392 تجهیزات دریافت از ماهواره از جمله مصادیق کالاهای ممنوع اعلام شده و آنچه در مواد 22 و 44 قانون مذکور جرم تلقی و رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه‌های انقلاب قرار داده شده «قاچاق کالای ممنوع» و یا «نگه‌داری و حمل این‌گونه کالاها» با شرایط مندرج در ماده 44 می‌باشد و نه صرف استفاده شخصی از این نوع کالاها، لذا حکم این ماده ناظر به عمل فردی که برای استفاده شخصی، چنین دستگاهی (تجهیزات دریافت از ماهواره) را در منزل نصب نموده نمی‌باشد و قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره مصوب 1373 در خصوص استفاده‌کنندگان از این‌گونه تجهیزات نسخ نشده و به قوت خود باقی است. بنابه‌مراتب مرقوم شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی شهرستان ن. را صالح به رسیدگی دانسته و پرونده را جهت ادامه رسیدگی به شعبه مزبور ارسال می‌نماید.
رئیس شعبه 15 دیوان‌عالی‌کشور ـ عضو معاون
قدیانی ـ شریفی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.