درتاریخ : 1393/04/25 به شماره : 9309970910500130
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 32 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد:
چکیده رای
تقاضای دادستان مجری حکم مبنی بر اعاده دادرسی باید به تأیید دادستان کل برسد و در غیر این صورت قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را نخواهد داشت.
خلاصه جریان پرونده
ع.ص.فرزند ع. و س.م. فرزند الف. که در حین وقوع جرم 16 سال سن داشتهاند به بزه آدمربائی موضوع شکایت الف.الف. بهموجب دادنامه شماره مذکور که در مقام تجدیدنظر از دادنامه شماره 100895 مورخ 14/7/1390 شعبه اول دادگاه عمومی جزائی .. و با تخفیف مجازات سه سال حبس تعزیری موضوع حکم تجدیدنظر خواسته به یک سال ، محکومیت حاصل کردهاند. دادستان عمومی و انقلاب … با اعلام اینکه محکومعلیهما ع.ص.و س.م. در زمان ارتکاب جرم زیر 18 سال سن داشتهاند و طبق قانون مجازات جدید مجازات آنها تخفیف پیداکرده مستنداً به ماده 10 و ماده 19 و فصل 10 مجازاتها و اقدامات تأمینی و تربیتی اطفال و نوجوانان ازجمله بند ب ماده 89 و تبصره 2 آن و مواد 90 و 93 و 94 قانون مجازات اسلامی پرونده را به دادگاه صادرکننده حکم ارسال نموده است، دادگاه مرقوم با توجه به اینکه در قانون لاحق هیچگونه تغییری از جهت مجازات آدمربائی حاصل نگردیده اقدامی را میسور ندانسته است. متعاقباً آقای م.ق. لایحهای خطاب به دادستان عمومی و انقلاب با توجه به گذشت شاکی ( به همین لحاظ مجازات محکومعلیهما تخفیف یافته است ) تقاضای معافیت آنها را کرده است. جانشین دادستان … در پینوشت نامه دادیار اجرای احکام اعلام کرده است با توجه به گذشت شاکی و اینکه طی سند رسمی اعلام کرده اساساً آدمربائی نشده و ظاهراً یک شوخی بوده و از طرفی قانون جدید تحقیقاتی را نسبت به قانون سابق قائل شده به استناد بند 5 و بند 7 ماده 272 و بند 3 ماده 273 و ماده 274 قانون آئین دادرسی دستور دادهاند پرونده با تقاضای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور ارسال شود. پرونده با همین پینوشت به دفتر دیوان عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع شده است.
رای دیوان
درست است که اختیارات دادستان طبق قانون اصلاحی تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب مصوب 1381 مجدداً احیاء شده و بر اساس بند 3 اصلاحی 1358 ماده 23 قانون اصلاح پارهای از قوانین دادگستری مصوب 1356 دادستان مجری حکم حق تقاضای اعاده دادرسی دارد ولیکن طبق همان بند تقاضای وی باید به تأیید دادستان کل برسد لذا صرفنظر از کیفیت تقاضای دادستان مجری حکم و ماهیت تقاضای مشارالیه موضوع قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را ندارد.
رئیس شعبه 32 دیوان عالی کشور- عض معاون
فرج اللهی- ع.ع.ا
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.