درتاریخ : 1393/04/21 به شماره : 9309970909300150
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 29 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد:
چکیده رای
مرجع تجدیدنظر احکام مجازات اعدام صادره از دادگاههای عمومی و انقلاب ،دیوان عالی کشور میباشد.
خلاصه جریان پرونده
بهموجب قسمتی از دادنامه شماره 9309976122400049- 30/1/1393 شعبه چهارم دادگاه استان انقلاب اسلامی الف.آقای م.م.ی معروف به س. فرزند م. به اتهام محاربه و افساد فیالارض از تشکیل دسته (گروه) تروریستی موسوم به هسته نفاق بهقصد برهم زدن امنیت داخلی کشور به تحمل 25 سال حبس در تبعید در شهرستان یزد بهعنوان نفی در بلد محکوم گردیده است و از جهت عضویت در گروه تروریستی سازمان منافقین (مجاهدین خلق) به تحمل دو سال حبس تعزیری محکومشده است و همچنین در مورد فعالیت علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به نفع سازمان منافقین که مخالف نظام بوده است نیز با تحمل یک سال حبس تعزیری دیگر محکوم گردیده است. دادگاه در رأی خود دادنامه صادره در مورد این متهم را قابل تجدیدنظر در دیوان عالی کشور دانسته است و در مورد سایر متهمین حکم محکومیت آنها را قابل تجدیدنظر در دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان دانسته است پس از ابلاغ رأی صادره وکیل محکوم علیه نسبت به رأی صادره اعتراض و تجدیدنظرخواهی نموده و بزه انتسابی به موکل خود را محاربه ندانسته و درخواست نقض دادنامه صادره را نموده و پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و درنهایت به این شعبه ارجاع شده است.
رای دیوان
مستفاد از رأی وحدت رویه شماره 703-9/5/86 هیئت عمومی دیوان عالی کشور و همچنین رأی وحدت رویه شماره 715- 24/1/1389 و ماده 21 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب این است که آراء دادگاههای عمومی جزایی و انقلاب در مواردی که مجازات قانونی جرم اعدام باشد مرجع تجدیدنظر آن آراء دیوان عالی کشور است و سایر محکومیتهایی که در دادگاه انقلاب صادر میشود که مجازات آن حکم مرگ محکوم علیه نباشد- دیوان عالی کشور صالح نمیباشد و مرجع تجدیدنظر دادگاه تجدیدنظر استان میباشد و در این پرونده هم که مجازات متهم 25 سال حبس در تبعید و دو مجازات 2 سال و یک سال حبس تعزیری میباشد، دیوان عالی کشور صالح نمیباشد. لذا در اجرای ماده 265 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب با صالح تشخیص دادن دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان مقرر میدارد پرونده به مرجع مزبور ارسال گردد.
مستشار شعبه 29 دیوان عالی کشور – عضو معاون
حاتمی – بارانی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.