واخواهی

  • عمومی
  • دادراه
  • No Comments
  • ۱۶ دی ۱۳۹۶

واخواهی

واخواهی چیست

اگر شکایتی در رابطه با ارتکاب جرمی در دادگاه کیفری و یا دادخواستی در رابطه با اختلاف حقوقی در دادگاه حقوقی علیه شما مطرح شده باشد و به این دلیل که ابلاغ و اخطاری از دادگاه به دست شما نرسیده است و در واقع آگاه نشده اید، در هیچ یک از جلسات (شما یا وکیلتان) حاضر نشوید و لایحه یا متنی نیز برای دفاع از خود نفرستید و در غیاب شما حکم دادگاه علیه شما صادر شده باشد، جای نگرانی وجود ندارد چون امکان اعتراض برای شما وجود دارد. اعتراضی که شما می توانید به حکم غیابی که علیه شما صادر شده است داشته باشید، واخواهی نامیده می شود (در اجرای حکم و حتی پس از اجرای حکم نیز می توان این اعتراض را مطرح کرد). امکان این اعتراض در صورت وجود شرایطی برای شما ایجاد خواهد شد.

شرایط واخواهی
در صورتی که اخطاریه دادگاه به شما ابلاغ واقعی نشده باشد (به دست شما یا وکیلتان نرسیده باشد)، در هیچ یک از جلسات دادگاه شما یا وکیلتان حاضر نشده باشید و متن یا لایحه ای نیز برای دفاع از خود ارسال نکرده باشید و حکم در غیاب شما علیه تان صادر شده باشد، می توانید اعتراض از آن حکم غیابی کنید. در واقع واخواهی، اعتراض شما که خوانده در دادگاه حقوقی یا فرد مورد شکایت در دادگاه کیفری هستید، به حکمی است که در غیاب شما صادر شده است. به شما که معترض هستید واخواه، به طرف مقابل شما واخوانده (خواهان یا شاکی) و به حکمی که مورد اعتراض شماست واخواسته می گویند و دادگاه پس از رسیدگی مجدد، حکم صادر میکند. بعد از اعتراض واخواهی اگر باز هم حکم علیه شما صادر شود می توانید اعتراض تجدید نظر در دادگاه تجدیدنظر مطرح کنید.

واخواهی در امور حقوقی ، واخواهی در امور کیفری
امکان واخواهی از حکم غیابی هم در دادگاه حقوقی که اختلاف حقوقی مطرح است و هم در دادگاه کیفری که جرمی مطرح است وجود دارد.

واخواهی در مرحله تجدید نظر
اگر دعوی حقوقی در دادگاه حقوقی یا شکایتی در دادگاه کیفری علیه شما مطرح باشد و شما غایب باشید اما حکم علیه شما صادر نشده باشد و طرف مقابل شما اعتراض تجدید نظر خود را در دادگاه تجدید نظر مطرح کند و باز هم شما در رسیدگی به اعتراض تجدید نظر غایب باشید و حکم به نفع طرف مقابل شما صادر شود می توانید از حکم غیابی تجدید نظر نیز اعتراض واخواهی کنید.

مهلت واخواهی

مهلت این اعتراض بیست روز از تاریخ ابلاغ واقعی حکم (به دست شما یا وکیلتان رسیده باشد) و اطلاع از حکم است.

دادگاه صالح به رسیدگی به واخواهی
مرجع رسیدگی به این اعتراض همان دادگاه صادر کننده حکم غیابی است.

اگر درباره « واخواهی » یا هر مسأله حقوقی دیگری نیاز به مشاوره حقوقی رایگان دارید به صفحه اول دادراه  مراجعه نمایید.