نحوه طرح دعوای تقسیم ترکه در صورت وجود وارث صغیر
درتاریخ : 1391/10/13 به شماره : 9109970220601253
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 6 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اداره سرپرستی، امور حسبی، تقسیم ترکه، خوانده، قیمامور حسبی، تقسیم ترکه، خوانده، قیم، اداره سرپرستی
چکیده رای
در صورتی که صغیری در بین ورثه وجود داشته باشد و قیم وی طرف دعوای تقسیم ترکه قرار گرفته باشد، نیازی به اقامه دعوا علیه اداره سرپرستی نیست.
رای بدوی
در خصوص دعوی خواهانها ن.ح. فرزند ر.، آقایان پ.، پ.، خانم پ. همگی الف. فرزندان الف. با وکالت آقای م. ساکن تهران به طرفیت خواندگان خانم الف.ص. فرزند الف.، آقای پ.، خانم پ. هردو الف. با قیمومت خانم الف.ص. (خوانده ردیف 1)، خانم پ.الف. فرزند الف ساکن تهران (ردیفهای 1 الی 3) با وکالت آقای ر.ر. ساکن تهران به خواسته تقسیم ترکه مرحوم الف.الف. با جلب نظر کارشناس. نظر به اینکه در مدارک تقدیمی وکیل خواهان به یک فقره قیمنامه خانم الف.ص. اشارهشده که قیم آقای پ. و خانم پ.الف. میباشد و جهت رعایت غبطه افراد صغیر مذکور، لازم بود. اداره سرپرستی نیز طرف دعوی قرار گیرد که این در صورت نگرفت، لذا مستنداً به ماده 197 ق آدم، قرار عدماستماع دعوی به کیفیت مطروحه صادر و اعلام میگردد. قرار صادره حضوری، ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی خواهد بود.
رئیس شعبه 90 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ حسینیزاده
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.م. به وکالت از خانمها پ.، پ.، آقای پ. همگی الف. به طرفیت خانمها الف.ص.، پ.، پ.، آقای پ. همگی الف. نسبت به دادنامه شماره910379 ـ 1/5/91 صادره ازشعبه 90 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن قرار عدماستماع دعوا صادرگردیده است. دادگاه تجدیدنظرخواهی را وارد میداند، زیرا قیم صغار بهعنوان نماینده آنان در دادرسی شرکت داشته و ضرورتی به حضور دادستان در امر حسبی تقسیم ترکه نبوده است. لذا مستنداً به ماده 20 قانون امورحسبی و ماده 353 قانون آیین دادرسی مدنی دادگاههای عمومی و انقلاب در امورمدنی، دادنامه تجدیدنظرخواسته را نقض و پرونده را بهجهت رسیدگی ماهوی به دادگاه بدوی اعاده مینماید. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 6 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشاردادگاه
فارسیجانی ـ اقتصادی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.