موجبات تخفیف مجازات

موجبات تخفیف مجازات

درتاریخ : 1392/12/19 به شماره : 9209970224201741

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 42 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: تخفیف مجازات، جهات تخفیف مجازات، پشیمانی، ندامت مرتکب

چکیده رای

پشیمانی مرتکب جرم موجب تخفیف مجازات است.

رای بدوی

در خصوص اتهام آقای م.چ. فرزند ع. دایر بر مسامحه و سهل‌انگاری در انجام وظیفه منجر به فرار متهم و.ت. فرزند ح. گزارش و نتیجه تحقیقات مأمورین نیروی انتظامی و اقرار صریح متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی و دیگر قرائن و امارات موجود در پرونده مجرمیت وی را محرز دانسته و مستنداً به ماده 548 قانون مجازات اسلامی مشارالیه را به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم می‌دارد. رأی صادره غیابی بوده و ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و ظرف بیست روز از تاریخ انقضاء مهلت واخواهی قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان می‌باشد. 
 دادرس شعبه 1004 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ فرامرزی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.چ. سرباز وظیفه نیروی انتظامی تهران نسبت به دادنامه شماره 1082 مورخه 8/10/92 صادره از شعبه 1004 دادگاه عمومی جزایی تهران که در مقام واخواهی و رد آن و تأیید دادنامه غیابی به شماره 861 مورخه 12/8/92 صادر شده از آن مرجع که به موجب آن ایشان در رابطه با اتهام مسامحه و سهل‌انگاری در انجام وظیفه منجر به فرار متهم به نام و.ت. به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم گردیده؛ دادگاه با بررسی اوراق پرونده و محتویات آن و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواهی که عمده اعتراض ایشان عبارت است از این‌که از نظر قانونی اصل شخصی بودن مجازات‌ها باید رعایت گردد متهم در لیست کلانتری جزء نفرات تحت مراقبت من نبوده و فرض بر سهل‌انگاری اینجانب آموزش لازم در باب انجام وظیفه در چنان مواردی برایمان انجام نیافته و هیچ‌گونه وسایل دفاعی در قبال رخدادها در اختیار نداریم و اگر هدف از مجازات اینجانب پیشگیری از تجری باشد نه تنها نتیجه مثبت ندارد بلکه سبب به وجود آمدن مشکلات عدیده برایم خواهد شد و از نظر مقررات تنبیه شده‌ام و به قصر شیرین تبعید شده‌ام و اضافه خدمت برایم مقرر شده و مطالب دیگری که مور توجه و مطالعه قرار گرفت نظر به این‌که دفاعیات متهم غیرموجه بوده اظهارات ایشان در برگ‌های 2 و 3 و 14 و 16 و 17 و 26 و همگی حکایت از ارتکاب بزه او محرز بوده و هیچ دلیلی بر نقض دادنامه ارائه نکرده و دادنامه فاقد ایراد و اشکال مؤثر قانونی است نظر به این‌که متهم در تمامی مراحل دادرسی و تحقیقات از عمل خود پشیمان بوده و فاقد پیشینه کیفری است دادگاه حبس او را به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت تبدیل می‌نماید، لذا مستند به تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته با اعمال تخفیف در مجازات او به شرح پیش گفته تأیید می‌نماید. رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 42 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
                                      راثی‌نصیری ـ غفوری‌گوراب

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.