معاونت در سرقت

معاونت در سرقت

درتاریخ : 1391/11/03 به شماره : 9109970269700787

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 63 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: سرقت، مشارکت، معاونت در جرممعاونت در جرم، مشارکت، سرقت

چکیده رای

رساندن سارق به محل سرقت و سپس منتقل نمودن سارق به محل دیگری با اتومبیل، مصداق معاونت در جرم می‌باشد نه مشارکت.

رای بدوی

در خصوص اتهام آقای س. فرزند د. دایر بر سرقت لوازم خودرو موضوع کیفرخواست شماره 3233 مورخ 13/12/90 صادره از دادسرای ناحیه یک تهران، دادگاه با عنایت به شکایت شاکی، گزارش ضابطین، کشف [و] استرداد خودرو به مالک، اقاریر [صریح] متهم و دفاعیات بلاوجه وی و سایر قرائن و امارات موجود در پرونده بزهکاری وی را محرز دانسته لذا مستنداً به ماده 656 قانون مجازات اسلامی رأی بر محکومیت مشارٌالیه به تحمل دو سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و شصت ضربه شلاق صادر و اعلام می‌دارد موضوع رد مال نیز با توجه به استرداد اموال به شاکی منتفی است رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

رئیس شعبه 1052 دادگاه عمومی جزایی تهران – شیری

رای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظرخواهی محکومٌ‌علیه آقای س. فرزند د. از دادنامه شماره 200355 مورخ 20/3/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1052 تهران که به موجب آن مشارٌالیه به دلیل سرقت به استناد ماده 656 قانون مجازات اسلامی به تحمل دو سال حبس و 60 ضربه شلاق محکوم شده است، وارد نیست. زیرا اساس دادنامه بدوی یعنی احراز مجرمیت تجدیدنظرخواه با نحوه دستگیری، کشف مال مسروقه و اظهارات دفاعی وی سازگار است. النهایه، آنچه تجدیدنظرخواه انجام داده است رساندن سارق به محل سرقت و سپس منتقل نمودن سارق به محل دیگری با اتومبیل است که این رفتار با عنوان معاونت تطبیق می‌نماید. لذا مواد 43 و726 قانون مجازات اسلامی به مستندات رأی بدوی اضافه می‌شود و کیفر تجدیدنظرخواه به تحمل شش‌ماه حبس و یک ضربه شلاق تغییر می‌یابد و با این اصلاح به استناد تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب رأی بر تأیید دادنامه معترضٌ‌عنه در نتیجه صادر می‌گردد. این رأی قطعی است. 

رئیس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه

محمدعلی زاده اشکلک -ناصری نژاد

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.