مطالبه اجرت‌المثل کارهای ایام زندگی مشترک از ورثه زوج

مطالبه اجرت‌المثل کارهای ایام زندگی مشترک از ورثه زوج

درتاریخ : 1392/09/30 به شماره : 9209970222401601

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 24 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: نکاح، اجرت‌المثل، زندگی مشترک

چکیده رای

زوجه می‌تواند پس از فوت زوج،‌ اجرت‌المثل کارهای ایام زندگی مشرک را به‌طرفیت ورثه و از ماترک مطالبه نماید، هرچند که در ایام حیات زوج، چنین درخواستی نکرده باشد.

رای بدوی

دادخواست خانم ن.پ. فرزند ح. به‌طرفیت آقایان 1ـ ع.2ـ ح.3ـ ح.4ـ الف.5ـ ر.و خانم‌ها پ.، ت.و ف.شهرت همگی م. دایر به مطالبه اجرت‌المثل ایام زوجیت که خواهان اظهار داشت 37 سال با شوهرم زندگی کردم شوهرم فوت کرد به نظر دادگاه دعوی خواهان قابل‌اجابت نیست زیرا صرف‌نظر از اینکه در جامعه ایرانی زن امور خانه‌داری را با میل و رضای خودش و بدون توقع دریافت اجرت انجام می‌دهد نظر به اینکه خواهان در جلسه رسیدگی اظهار نمود امور خانه را بدون قصد دریافت دستمزد انجام داده است مستنداً به مفهوم مستفاد از تبصره ذیل ماده 336 قانون مدنی حکم به ردّ دعوی مطروحه صادر و اعلام می‌شود رأی صادره حضوری و ظرف 20 روز قابل تجدید‌نظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رئیس شعبه 277 دادگاه عمومی خانواده تهران ـ احمدی‌نژاد

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ن.پ. به‌طرفیت ع.و ح.و ت.و ف.و پ.و ر.و الف.و ح.همگی م.نسبت به دادنامه شماره 01237 مورخه 7/8/92 شعبه محترم 277 دادگاه عمومی تهران در پرونده کلاسه 0806 مبنی بر صدور حکم ردّ دعوی مطالبه سی‌وهفت سال اجرت‌المثل ایام زندگی مشترک وارد است زیرا با توجه به محتویات پرونده و ملاحظه لایحه تجدیدنظرخواه نظر به اینکه تجدیدنظرخواه در لایحه تجدیدنظرخواهی اظهار نمودم من مدت سی‌وهفت سال باهمسرم ص. م. زندگی مشترک داشتم و خانه‌دار بودم و کلیه کارهای داخل منزل را خودم انجام دادم و از شوهرم پرستاری نمودن و آن‌طور که در لایحه تجدیدنظرخواهی بیان داشته است کارها را با قصد اجرت انجام دادم و تبرعی نبوده است و از طرف دیگر تجدیدنظر خواندگان ایراد و اعتراض نسبت به خواسته زوجه ابراز ننمودند لذا این دادگاه با عنایت به‌مراتب مذکور رأی صادره دادگاه بدوی را مخدوش دانسته و زوجه را مستحقق اجرت‌المثل ایام زندگی مشترک می‌داند به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی رأی صادره دادگاه بدوی را نقض کرده و به استناد تبصره الحاقی و ماده 336 قانون مدنی خود تجدیدنظر خواندگان را هرکدام نسبت به سهم‌الارث خود از ماترک متوفی متناسب با سنوات زندگی مشترک به مبلغ هیجده میلیون تومان محکوم می‌نماید رأی صادره نسبت به خانم پ.و ت. و ر.م. حضوری است و قطعی می‌باشد و نسبت به سایر تجدیدنظر خواندگان رأی غیابی است و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در همین دادگاه می‌باشد .
رئیس شعبه 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
مرادی هرندی روحانی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.