مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرایم نظامیان

مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرایم نظامیان

درتاریخ : 1391/10/19 به شماره : 9109970910500777

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 32 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اختلاف در صلاحیت، جرم نظامی، دادسرای نظامی، نظامیان، وظیفه خاص انتظامی، وظیفه خاص نظامیاختلاف در صلاحیت، نظامیان، جرم نظامی، دادسرای نظامی، وظیفه خاص نظامی، وظیفه خاص انتظامی

چکیده رای

صرف نظامی یا انتظامی بودن متهم، موجب ایجاب صلاحیت دادسرای نظامی نیست؛ بلکه ارتباط رفتار مجرمانه متهم با وظیفه خاص نظامی یا انتظامی وی، جزء لوازم ایجاد صلاحیت دادسرای نظامی است.

خلاصه جریان پرونده

دادیار شعبه 2 دادسرای عمومی و انقلاب   و دادیار شعبه اول دادسرای نظامی ، در مورد اتهام ستوان سوم ب.ق.، دایر بر ورود به عنف به منزل غیر و تهدید با سلاح و اهانت، اختلاف در صلاحیت کرده‌اند. دادیار شعبه 2 دادسرای عمومی و انقلاب  ، به جهت نظامی بودن متهم، از خود نفی صلاحیت کرده است. دادیار شعبه اول دادسرای نظامی ، صرف نظامی یا انتظامی بودن متهم را موجب ایجاب صلاحیت دادسرای نظامی دانسته، بلکه ارتباط رفتار مجرمانه متهم با وظیفه خاص نظامی یا انتظامی وی را جزء لوازم حصول صلاحیت خود دانسته؛ در حالی که متهم در ساعات فراغت و حتی خارج از حوزه انتظامی محل خدمت (محل خدمت وی لاهیجان است)، در مظان اتهام قرار گرفته، صلاحیت رسیدگی خود را نفی کرده است. با حدوث اختلاف نظر بین دو مرجع، پرونده به دفتر دیوان‌عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع شده است.

رای دیوان

با توجه به اینکه اتهام متهم ارتباطی به وظیفه خاص انتظامی وی نداشته است و جرم عمومی تلقی می‌شود و نیز صلاحیت عام مراجع دادگستری، با تأیید نظریه دادیار شعبه اول دادسرای نظامی گیلان، مبنی بر صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب ، اختلاف حادث شده را رفع و حل می‌نماید.

رئیس شعبه 32 دیوان‌عالی کشور ـ عضو معاون

فرج‌اللهی ـ قائم مقامی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.