مرجع صدور پروانه کسب
درتاریخ : 1392/10/21 به شماره : 9209970205600120
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 1 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: وزارت صنعت، معدن و تجارت، پروانه کسب، اتحادیه صنفی، مجمع امور صنفی، کمیسیون نظارت بر اصناف، صلاحیت دیوان
چکیده رای
صدور پروانه کسب از وظایف و اختیارات اتحادیه صنف مربوطه می باشد. در صورت خودداری اتحادیه صنفی از صدور پروانه کسب، موضوع ابتدائاً قابل اعتراض در مجمع امور صنفی، سپس کمیسیون نظارت بر اصناف شهرستان و سرانجام تصمیم این کمیسیون قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است.
رای بدوی
با ملاحظه اوراق پرونده، نظر به اینکه صدور پروانه کسب به استناد ماده 1 آیین نامه اجرایی تبصره 1 ماده 12 قانون نظام صنفی از وظایف و اختیارات اتحادیه صنف مربوطه می باشد و حسب تبصره 2 و3 آیین نامه مزبور چنانچه اتحادیه درخواست متقاضی پروانه کسب را رد کند، قابل اعتراض در مجمع امور صنفی بوده و در صورتی که مجمع امور صنفی به رد اعتراض متقاضی اظهارنظر نماید، قابل اعتراض در کمیسیون نظارت بر اصناف مستقر در اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مربوطه است و طبق ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392، رأی کمیسیون مزبور قابل شکایت در دیوان عدالت اداری خواهد بود؛ لذا با شرایط موصوف، قبل از انجام تشریفات قانونی و صدور رأی از سوی کمیسیون نظارت، شکایت شاکی به کیفیت مطروحه قابلیت استماع در دیوان را نداشته و با رعایت ماده 17 قانون اخیرالذکر، قرار رد آن صادر [میشود]؛ و اما راجع به طرف قرار دادن اتحادیه صنف نانوایان تهران، با توجه به اینکه طبق ماده 10 قانون یاد شده، شکایت علیه واحدهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی مقرر در ماده مزبور قابل استماع در دیوان خواهد بود و اینکه اتحادیه طرف شکایت فرد واحدهای مقرر در ماده 10 قانون مذکور نبوده، لذا با شرایط موصوف شکایت شاکی در این قسمت نیز قابلیت طرح و استماع در دیوان نداشته و قرار رد آن صادر و اعلام می گردد. قرارصادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است. در ضمن دستور موقت سابق الصدور این شعبه موضوع دادنامه 229 ـ 2/2/92 کأن لم یکن و بلا اثر تلقی می گردد.
رئیس شعبه 14 دیوان عدالت اداری ـ مرادی
رای دادگاه تجدید نظر
نظر به اینکه تجدیدنظرخواه دلیل و ایراد مؤثری که زمینه نقض رأی معترض عنه را فراهم نماید، ارائه و ابراز نداشته و مستنداً به ماده یک آیین نامه اجرایی تبصره یک ماده 12 قانون نظام صنفی، صدور پروانه کسب از وظایف و اختیارات اتحادیه مربوطه می باشد و تصمیم اتحادیه در صورت رد تقاضای متقاضی قابل اعتراض در مجمع امور صنفی است و نظریه مرجع اخیرالذکر قابل اعتراض در کمیسیون نظارت بر اصناف شهرستان مربوطه است که شاکی قبل از طی مراحل یاد شده نسبت به طرح شکایت در دیوان عدالت اداری [اقدام] نموده، ضمن اینکه اتحادیه صنف نانوایان از واحدهای مذکور در ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تلقی نمیگردد. بنابراین قرار رد صادره از شعبه 14 مطابق قانون اصدار یافته، لذا ضمن رد تجدیدنظرخواهی با استناد به ماده 72 قانون یاد شده، قرار صادره عیناً تأیید و ابرام میگردد. رأی صادره قطعی است.
مستشار شعبه 1 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
فرجی ـ مولابیگی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.