مجازات حیوان آزاری در قانون / از حبس تا جزای نقدی

مجازات حیوان آزاری در قانون / از حبس تا جزای نقدی

آن چه در این مقاله خواهید خواند:

در این مقاله حیوانات را بخشی از جامعه طبیعی می داند که در برقراری توازن در نظام طبیعت نقش موثری دارند. در ادامه حیوانات را مانند انسان ها دارای حقوقی از جمله حق حیات، حق پرهیز از هرگونه نسل کشی و … می داند که تضییع این حقوق موجب مسئولیت و جرم است. در ادامه به اثرات تضییع حقوق حیوانات در جامعه اشاره می کند و مواد قانونی مربوط به حیوان آزاری و مجازات این عمل را ذکر می کند. در ادامه متن کامل مقاله را خواهید خواند.

حیوانات، بخشی از جامعه طبیعی و زیست محیطی را تشکیل می دهند و در برقراری توازن در نظام طبیعت، نقش موثر و غیرقابل انکاری دارند. حیوانات به مانند انسان ها از حقوق خاص خویش مانند حق حیات، حق درمان، حق آرامش، حق زیست جمعی، حق پرهیز از هر نوع خشونت، حق پرهیز از هرگونه نسل کشی، حق استفاده از حیات وحش و مانند آنها برخوردارند و هرگونه تعدی و تفریط نسبت به آنها یا حقوق آنها، به منزلۀ نقض حقوق آنان محسوب شده و ضروری است، مستوجب مسئولیت باشد.

تضییع حقوق حیوانات طبق قانون مجازات اسلامی جرم بوده و به نوعی ترویج خشونت نیز محسوب می‌شود و از طرفی نظم عمومی جامعه را برهم زده و بهداشت عمومی را به مخاطره می‌اندازد.
طبق ماده 680 قانون مجازات اسلامی هر کس برخلاف مقررات و بدون مجوز قانونی اقدام به شکار یا صید حیوانات و جانوران وحشی حفاظت شده کند، به حبس از دو تا ده سال محکوم خواهد شد.

همچنین  فصل بیست‌وششم بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی تحت عنوان «احراق و تخریب و اتلاف اموال و حیوانات» به تعیین مجازات حیوان‌آزاری پرداخته است.

در ماده 679 این قانون می‌خوانیم: «هرکس به عمد و بدون ضرورت حیوان حلال‌گوشت متعلق به دیگری یا حیوانی که شکار آنها توسط دولت ممنوع اعلام شده است را بکشد یا مسموم یا تلف یا ناقص کند، به حبس از نود و یک روز تا شش‌ماه یا جزای نقدی از یک میلیون‌ و‌ پانصدهزار ریال تا سه میلیون ریال محکوم خواهد شد».

برگرفته از خبرگزاری میزان (تاریخ انتشار 1394/12/2)