مالکیت شاکی در بزه تصرف عدوانی

مالکیت شاکی در بزه تصرف عدوانی

درتاریخ : 1392/09/25 به شماره : 9209970222001305

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 20 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: تصرف عدوانی، مالکیت شاکی، سابقه تصرف، احراز مالکیت

چکیده رای

در شکایت تصرف عدوانی باید مالکیت شاکی محرز باشد.

رای بدوی

در خصوص شکایت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) علیه د. و الف.الف. و الف.و. دایر بر تصرف عدوانی مجدد با این توضیح که نماینده اداره شاکی اعلام داشته حسب حکم صادره از سوی شعبه دوم حقوقی و تأیید آن در دادگاه تجدیدنظر یک بار متهمین از ملک موضوع بحث پلاک …/16 تخلیه گردیده و لیکن مجدداً با همکاری بعضی ایادی از جمله شخصی به نام ت. مجدداً ملک پلاک ثبتی فوق‌الذکر را متصرف گردیده‌اند؛ دادگاه با استعلام پلاک ثبتی …/16 احراز نموده ملک متعلق به اداره شاکی بوده که در تاریخ 9/6/84 برابر سند شماره … دفترخانه 33 کرج به شرکت صنعتی م. واگذار گردیده و شاکی مالکیتـی بر پـلاک فوق‌الـذکر نـدارد. از طرفی احراز متهمین در دادگاه حاضر و اعلام می‌دارد گذشته از این‌که قرارداد ما با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) قرارداد بیست ساله اجاره بوده هم اکنون ملک مورد تصرف هم اینک به پلاک ثبتی …/16 است که متعلق به بنیاد مستضعفان بوده و در حال واگذاری به اینجانبان می‌باشد و کارشناس ملک مزبور نیز ضمیمه است. علی‌ایحال دادگاه با توجه به محتوای پرونده و اظهارات اخذ شده و استعـلامـات به عمل آمده و عدم مالکیت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در پلاک ثبتی مزبور چه …/16 و چه …/16 اتهامات وارده را محرز ندانسته و مستنداً به حاکمیت اصل برائت و بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقـلاب در امور کیفری رأی بر برائت متهمین صادر و اعلام می‌نماید. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض و رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
دادرس شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی شهرستان قدس ـ ولیعهدی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصـوص تجدیدنظـرخواهـی ستـاد اجـرایی فـرمان حضرت امام با نمایندگی آقای ح.ح. نسبت به دادنامه شماره 9209972650700084 مورخ 22/2/92 صادره از شعبه 103 دادگاه عمومی جزایی دادگستری شهرستان قدس که به‌موجب آن تجدیدنظرخواندگان از اتهام تصرف عدوانی مجدد برائت حاصل نموده‌اند؛ دادگاه با التفات به مداقه جامع اوراق پرونده و ملاحظه پاسخ استعلام اداره ثبت شهر قدس صفحه 24 پرونده و همچنین نظریه کارشناس محترم دادگستری صفحه 40 پرونده و نهایتاً عدم مالکیت و سمت اداره تجدیدنظرخواه نسبت به ملک متنازع‌فیه و با توجه به محتویات و مستندات ابرازی و مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی و استماع اظهارات وی نظر به این‌که ایراد و اعتراض موجه و مؤثری که موجبات نقض و بی‌اعتباری دادنامه معترض‌عنه را ایجاب نماید ابراز و اقامه نشده و از حیث رعایت تشریفات قانونی و مبانی استنباط و توجـه به مستندات فـاقد اشکال می‌باشد، لذا با رد اعتـراض به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید می‌گردد. رأی صادره قطعی است.
رئیس دادگاه شعبه 20 تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
خاتوندهی ـ آروین

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.