عقب نشینی ارادی صاحب ملک
درتاریخ : 1391/12/22 به شماره : 9109970903004530
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 30 بدوی دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: شهرداری، تملک، عقب نشینی، تصدیق خسارت، صلاحیت دیوان، معوض، اجبار، مالک، تصرف، تغییر کاربری، کاربری تجاری، تعریض پیاده رو، عدم صلاحیت
چکیده رای
در فرض عقب نشینی ارادی مالک و عدم اجبار از سوی شهرداری، این نهاد مکلف به پرداخت معوض نیست.
رای دیوان
آقای (م.ک.) مدعی است ملک وی تغییر کاربری پیدا کرده و به تجاری تبدیل شده و شهرداری وی را ملزم به عقب نشینی به میزان 2 متر مربع جهت تعریض پیاده رو (جمعاً 16 متر مربع) نموده و لذا الزام شهرداری به محاسبه آن را خواسته است. نظر به اینکه: اولاً ـ خواسته خارج از مصادیق تبصره یک ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری است، ثانیاً ـ دلیلی که بالاجبار عقب نشینی نموده، ارائه نکرده، ثالثاً ـ دلیلی که شهرداری راساً هیچ گونه اقدام به تصرف و یا تملک نموده تقدیم نشده و در صورت عقب نشینی ارادی، شهرداری معوض یا وجهی بابت آن پرداخت نمینماید، علیهذا در وضع فعلی قرار رد شکایت صادر میگردد. قرار صادره قطعی است.
رئیس شعبه 30 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
محمدی ـ شریفی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.