عدم شمول مواد 269 و 614 قانون مجازات اسلامی بر برخی از مصادیق ضرب و جرح و عمدی
درتاریخ : 1391/04/03
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 38 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: جنبۀ عمومی جرم، ضرب و جرح عمدی، مادۀ 269 قانون مجازات اسلامی، مادۀ 614 قانون مجازات اسلامیضرب و جرح عمدی، جنبۀ عمومی جرم، مادۀ 614 قانون مجازات اسلامی، مادۀ 269 قانون مجازات اسلامی
چکیده رای
برخی از موارد ضرب و جرح های عمدی، ممکن است مشمول هیچ یک از مواد 269 و 614 قانون مجازات اسلامی نگردد.
رای بدوی
در خصوص اتهام 1 – ش. فرزند ع. 2- الف. فرزند ش. هر دو دایر بر ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به خانم ر.ن. به شرح منعکس در پرونده، دادگاه باتوجه به شکایت شاکی خصوصی، گواهی پزشکی قانونی، اظهارات مطلعین قضیه، کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و اظهارات و دفاعیات ناموجه متهمین، بزهکاری ایشان در نظر دادگاه محرز است، علی هذا مستنداً به مواد 367 و 484 قانون مجازات اسلامی دادگاه نامبردگان را مشترکاً و علی السویه از بابت کبودی بازوی راست و ساعد چپ و آرنج چپ و سرین چپ شاکیه به پرداخت جمعاً یک فقره شش هزارم دیه کامل و از بابت ارش آسیب نسوج نرم ناحیه گردن به پرداخت یک و نیم درصد دیه کامل در حق شاکی خصوصی محکوم می نماید و از حیث جنبه عمومی جرم نیز چون صدمات وارده مشمول مواد 269 و 614 و تبصره های ذیل آن از قانون مجازات اسلامی نمی باشد، لذا به لحاظ فقد عنصر قانونی جرم با رد کیفرخواست صادره از دادسرا به استناد بند الف ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری حکم بر برائت نامبردگان صادر و اعلام می گردد. رأی صادره حضوری از حیث محکومیت به دیه قطعی و در سایر موارد ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رئیس شعبه1173 دادگاه عمومی جزایی تهران – شقاقی
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص اعتراض آقای ش. فرزند ع. و خانم الف. فرزند ش. نسبت به آن قسمت از دادنامه شماره 9109972181300285 مورخ 3/4/91 صادره از شعبه 1173 دادگاه عمومی جزایی تهران که متضمن محکومیت نامبردگان به پرداخت دیه در حق خانم ر. است با نگرش در مجموعه اوراق و محتویات پرونده نظر به این که مجموعه دیات مقرر در حکم کمتر از خمس دیه کامله است و حسب مقررات ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری آرای دادگاه های عمومی در مورد جرایمی که مستلزم پرداخت دیه بیش از خمس دیه کامله است قابل تجدیدنظر است و دیه کمتر از خمس مشمول قسمت صدر ماده مرقوم بوده و قابلیت طرح و تجدیدنظرخواهی در مرحله تجدیدنظر را نخواهد داشت. بنا به مراتب با اوصاف و کیفیات مرقوم، دادگاه در وضعیت فعلی مواجه با هیچ گونه تکلیف قانونی در رسیدگی به تجدیدنظرخواهی نسبت به موضوع مطروحه نبوده و قرار رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان ها را صادر و اعلام می-نماید رأی صادره قطعی است.
رئیس شعبه 38 دادگاه تجدیدنظراستان تهران – مستشاردادگاه
دادگرنیا – شیخی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.