عدم تحقق افترا در انتساب بزه در مقام تظلم خواهی
درتاریخ : 1392/05/30 به شماره : 9209970222200744
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 22 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: افترا، احقاق حق
چکیده رای
مطالبی که زوجه در مقام تظلم خواهی علیه زوج در دادگاه بیان می کند، در جهت طرح مشکلات خانوادگی است و افترا محسوب نمی شود.
رای بدوی
به موجب کیفرخواست تقدیمی از دادسرای عمومی و انقلاب تهران مورخ 22/12/91 خانم ل.ع. فرزند ف.، 36 ساله، اهل و مقیم تهران، فاقد سابقه کیفری و آزاد با معرفی کفیل متهم است به افتراء (نسبت دادن بزه های مصرف مواد روان گردان، تهدید و توهین به شاکی به نام آقای س.الف.)، دادگاه با بررسی اوراق پرونده، ملاحظه شکایت شاکی و مستندات ابرازی ایشان و نظر به تصویر مصدق لایحه ای که متــهم در آن جرایـمی را به شاکی نسبت داده است و نظر به اینکه دفاع مؤثر و موجهی از سوی متهم به عمل نیامده است دادگاه انتـساب بزه مذکـور به نامبرده را محرز دانسته و با استناد به ماده 697 قانون مجازات اسلامی با رعایت بند 5 ماده 22 قانون مرقوم به لحاظ فقدان سابقه کیفری وی را به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی بدل از حبس محکوم و اعلام می دارد. رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر مرکز استان تهران میباشد.
رئیس شعبه 1039 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ محمدی
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی خانم ل.ع. نسبت به دادنامه 17 مورخ 30/2/92 صادره از شعبه 1039 دادگاه عمومی جزایی تهران به طرفیت آقای س.الف. که به موجب آن مشارالیه به اتـهام افتراء نسبت به تجـدیدنـظرخـوانده «همـسرش» به پرداخت مبلغ ده میلیون ریال جزای نقدی محکومیت حاصل نموده است موجه و وارد می باشد. با عنایت به اینکه اولاً اصحاب دعوی زن و شوهر هستند و زوجه در مقام تظلم خواهی اگر مطلبی در مرجعی بیان نموده در جهت طرح مشکلات خانوادگی بوده و مفتری محسوب نمی شود. ثـانیاً صرف یـک بـرگ تصویر آزمایـش معـمولی نیز دال بر صحت و سلامت تجدیدنظرخوانده نیز نمی باشد لذا ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته تجدیدنظرخواه را به استناد اصل 37 قانون اساسی از اتهام انتسابی تبرئه مینماید. رأی صادره قطعی است .
مستشاران شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
موسی پور ـ تیموری
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.