عدم امکان فرجام خواهی نسبت به قرار ابطال دادخواست

عدم امکان فرجام خواهی نسبت به قرار ابطال دادخواست

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 8 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ابطال دادخواست، دیوان عالی کشور، فرجام خواهیفرجام خواهی، دیوان عالی کشور، ابطال دادخواست

چکیده رای

قرار ابطال دادخواست قابل فرجام خواهی نیست.

خلاصه جریان پرونده

در تاریخ 22/9/90 آقای م.ن. به طرفیت همسرش خانم ن.الف. دادخواستی به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق تقدیم که در شعبه 275 دادگاه خانواده تهران ثبت و به دستور دادگاه با تعیین وقت از طرفین دعوت برسیدگی به عمل آمد در جلسه دادرسی مورخ 12/10/90 زوجین علیرغم ابلاغ قانونی اخطاریه حاضر نشدند و لایحهای تقدیم نکردهاند سرانجام دادگاه به موجب رأی شماره 1464- 12/10/90 با اعلام اینکه طرفین دعوی با استحضار از وقت دادرسی و اطلاع از مفاد تصمیم دادگاه جهت ادای توضیح حاضر نشدهاند و بدون اخذ توضیح از آنان هم اظهارنظر در ماهیت امر میسر نمیباشد مستنداً بماده 95 قانون آیین دادرسی مدنی قرار ابطال دادخواست خواهان را صادر نموده که پس از ابلاغ رأی صادره زوج خواهان نسبت به آن تجدیدنظر خواهی نموده که پس از انجام تشریفات قانونی شعبه 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به موضوع رسیدگی و طی دادنامه شماره 2400162- 28/1/91 اعتراض تجدیدنظرخواه را غیرموجه تشخیص و ضمن رد آن دادنامه تجدیدنظر خواسته را تأیید نموده است. دادنامه اخیرالذکر در تاریخ 30/2/91 به زوج ابلاغ شد و نامبرده در تاریخ 17/3/91 با تقدیم دادخواست و لایحه فرجامی نسبت به آن        فرجام خواهی نموده که پس از انجام تشریفات قانونی و وصول پرونده به دیوان عالی کشور جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع گردیده است. هیئت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید پس از قرائت گزارش آقای حسن عبّاسیان عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده مشاوره نموده چنین رأی می‌دهد:

رای دیوان

درخصوص فرجام خواهی آقای م.ن. نسبت به دادنامه شماره 2400162- 28/1/91 شعبه 24 دادگاه تجدیدنظر استان تهران که در جهت تأیید رأی بدوی انشاء گردیده و به موجب دادنامه نخستین در مورد دعوی فرجام خواه به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق قرار ابطال دادخواست صادر گردیده است، با توجه به محتویات پرونده نظر به‌اینکه دادنامه فرجام خواسته جزء قرارهای قابل فرجام مصرحه در بند ب ماده 368 قانون آیین دادرسی مدنی محسوب نبوده تا قابلیت رسیدگی فرجامی را داشته باشد، بنابراین و به لحاظ غیرقابل فرجام بودن دادنامه فرجام-خواسته، فرجام خواهی فرجام خواه قابلیت استماع و رسیدگی را نداشته قرار رد دادخواست فرجامی فرجام خواه صادر و اعلام می گردد. مقرر می دارد پرونده پس از ثبت نتیجه و کسر از موجودی به مرجع ذیربط اعاده شود.

رئیس شعبه 8 دیوان عالی کشور- مستشار- عضو معاون 

عبّاسیان – اللهیاری – کریمپور نطنزی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.