عدم‌استماع دعوی رفع تصرف عدوانی و رفع مزاحمت و ممانعت از حق به طور هم‌زمان

عدم‌استماع دعوی رفع تصرف عدوانی و رفع مزاحمت و ممانعت از حق به طور هم‌زمان

درتاریخ : 1391/10/30 به شماره : 9109970269500028

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 52 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: تصرف عدوانی، خواسته، رفع مزاحمت از حق، قرار رد دعوا، ممانعت از حقخواسته، تصرف عدوانی، رفع مزاحمت از حق، ممانعت از حق، قرار رد دعوا

چکیده رای

دعوی رفع تصرف عدوانی و رفع مزاحمت و ممانعت ازحق به طور هم‌زمان، به این علت که هریک از دعاوی مطروحه فوق دارای آثار متفاوت می‌باشند، قابل استماع نیست.

رای بدوی

در خصوص دعوی م. با مدیریت آقای م.ش.، آقای الف.ت. فرزند ع.، ه.ت. فرزند ع.، خانم پ.ب. فرزند ع.، خانم ف.ش. فرزند ع.، آقای م.ط. فرزند الف. با وکالت آقای ح.ر. به طرفیت آقای م.الف. فرزند ح.، شرکت ثبت شده به شماره … با مدیریت آقای ع.ش. به‌ خواسته صدور حکم مبنی بر محکومیت خواندگان به رفع تصرف عدوانی و رفع مزاحمت و ممانعت از حق از قسمت‌های موسوم به A و C مستقر در طبقه همکف مشاعی پلاک ثبتی … بخش … تهران به انضمام خسارات دادرسی. بدین شرح که به موجب قرارداد شماره … مورخ 22/4/74 سازمان مسکن و شهرسازی، اقدام به انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت با شرکت ز. جهت احداث مجتمع مسکونی نموده است و به موجب صورت‌جلسه مورخ 26/12/77 و صورت‌جلسه انتقال و واگذاری مورخ 23/3/78 و نامه مورخه 25/10/79 خوانده ردیف دوم، کلیه سهم الشرکه و حقوق و تکالیف ناشی از قرارداد را به خوانده ردیف اول منتقل نموده، و به موجب قراردادهای واگذاری در خلال عملیات ساختمانی، خوانده ردیف اول سهم‌الشرکه خویش را به دیگران منتقل کرده است که در حال حاضر 39 واحد مسکونی در مجتمع مسکونی فوق‌الذکر که به … معروف می‌باشد، احداث گردیده و در تصرف مالکین و از جمله خواهان‌ها می‌باشد، و نظر به اینکه طبقه همکف ملک فوق که قسمت های موسوم به A و C در آن مستقر می‌باشد مشاعی است و به مالکین آپارتمان‌ها واگذار شده، ولی خواندگان قسمت‌هایی از طبقه همکف را در تصرف خویش قرار داده‌اند و مانع تصرفات و بهره برداری مالکین می شوند، لذا خواهان تقاضای صدور رأی به شرح خواسته را نموده‌اند و خواندگان طی لایحه 1904 مورخ 10/7/91 اعلام کرده‌اند که، اولاً: ملک از ابتدا در تصرف ایشان بوده است؛ ثانیا: طبقه همکف به طور همکف به طور کامل پارکینگ بوده و هنوز واگذار نگردیده است، لذا تقاضای صدور رد دعوی خواهان را نموده‌اند. این دادگاه با توجه به اینکه بر اساس مستندات ارائه شده از سوی خواهان‌ها ملک موضوع خواسته از ابتدا در تصرف خواهان‌ها نبوده است و فی الواقع ایشان سبق تصرف نداشته‌اند، و دلیلی نیز مبنی بر ادعای خود ارائه نکرده‌اند، و با عنایت به اینکه در دعوی تصرف عدوانی یکی از شرایط تحقق ادعا سبق تصرفات خواهان می‌باشد که در مانحن‌فیه اینگونه نمی‌باشد، و همچنین با عنایت به اینکه خواهان‌ها مدعی مالکیت مشاعی می‌باشند و در قسمتی که موضوع خواسته این پرونده است نیز تصرفاتی ندارند و فی الواقع ادعای خواهان‌ها چهارچوب هیچ کدام از دعاوی تصرف عدوانی و ممانعت از حق و مزاحمت نمی‌گنجد، لذا این دادگاه دعوی خواهان‌ها را غیر ثابت تشخیص و مستنداً به مواد 158 و 159 و 160 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 1257 قانون مدنی، حکم به رد دعوی خواهان‌ها می‌نماید. رأی صادره حضوری محسوب و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

رئیس شعبه 107 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ کرمی

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی م. با وکالت آقای ح.ر. و آقایان و خانم‌ها الف.ت.، ه.ت.، پ.ب.، ف.ش.، م.ط. به طرفیت آقای م.الف.، شرکت ز. نسبت به دادنامه 553 ـ 22/7/91 صادره از شعبه 107 دادگاه عمومی حقوقی تهران که براساس آن حکم به رد دعوی رفع تصرف عدوانی و رفع مزاحمت و ممانعت ازحق به شرح آن صادرشده است. دادگاه با ملاحظه محتویات پرونده و اینکه هریک از دعاوی مطروحه فوق دارای آثار متفاوت می‌باشند و حسب ماده قانون آیین دادرسی مدنی دارای تعاریف مختلف می‌باشند، لازم بوده است به طور منجز یکی از آنها طرح گردد؛ چراکه صدور حکم برهرسه مورد مذکور همزمان موجب خواهدشد که جهت دعوی مشخص نشود. بنابراین اساساً دعوی مذکور به کیفیت مرقوم قابلیت استماع را نداشته، مستنداً به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی با نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته قرار رد دعوی خواهان بدوی صادر و اعلام می‌گردد. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه 52 دادگاه تجدیدنظر تهران ـ مستشار دادگاه

قربان‌وند ـ فهیمی

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.