عدم‌استماع دعوی الزام به رفع بازداشت از ملک

عدم‌استماع دعوی الزام به رفع بازداشت از ملک

درتاریخ : 1391/10/19 به شماره : 9109970222701315

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 27 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اجرای احکام، اعتراض ثالث، الزام به انجام تعهد، بیع، ملک در توقیفبیع، ملک در توقیف، الزام به انجام تعهد، اعتراض ثالث، اجرای احکام

چکیده رای

در صورتی که ملکی که دعوای الزام به تنظیم سند رسمی آن طرح شده است، به موجب تصمیم دادگاه در بازداشت باشد، رفع بازداشت از ملک مزبور باید به وسیله اعتراض ثالث به عمل آید و خواسته رفع بازداشت از ملک قابل اجابت نیست.

رای بدوی

در خصوص دادخواست آقای س.ز. با وکالت آقای پ.الف. به طرفیت آقای م.ر. به‌ خواسته الزام به تنظیم سند رسمی و انتقال و عنداللزوم رفع بازداشت یک واحد آپارتمان به پلاک ثبتی… بخش … تهران طبق مبایعه‌نامه شماره … مقوم به پنجاه میلیون و یک ریال، به انضمام کلیه خسارت‌ها و هزینه‌ها، از جمله حق‌الوکاله و هزینه دادرسی. باتوجه به محتویات پرونده و پاسخ استعلام ثبتی که بر اساس آن، ملک دارای دو فقره بازداشت از طریق اجرای احکام مدنی مجتمع قضایی شهید بهشتی و اداره چهارم اجرای اسناد رسمی می‌باشد، و از سوی دیگر ساز و کار رفع بازداشت با ادعای وجود حق، تحت عنوان اعتراض ثالث در مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی پیش‌بینی شده، لذا خواهان بایستی از طریق صحیح قانونی و با مراجعه به مراجع بازداشت‌کننده، تقدم حق خود را اثبات و رفع بازداشت نماید؛ و طرح دعوی الزام به رفع بازداشت به کیفیت فعلی فاقد وجاهت قانونی بوده و قابل استماع نمی‌باشد. از سوی دیگر، طبق ماده 56 قانون فوق‌الذکر، هر گونه نقل و انتقال املاک بازداشت‌شده ممنوع است، بنابراین در موقعیت فعلی دعوی الزام به تنظیم سند غیر مسموع می‌باشد؛ لذا دادگاه در مورد هر دو خواسته به‌استناد ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی صادر می‌نماید. رأی صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

رئیس شعبه 15 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ جعفری

رای دادگاه تجدید نظر

در مورد تجدیدنظرخواهی م.ز. به طرفیت م.ر. نسبت به دادنامه شماره 550 مورخ 18/6/91 شعبه 15 دادگاه عمومی حقوقی تهران که به‌موجب آن قرار رد دعوی خواهان صادرگردیده است. نظر به اینکه ضرورت داشته است دعوی مطروحه به طرفیت ذی‌نفع متقاضی بازداشت نیز مطرح می‌گردیده است، از طرفی عنداللزوم از عملیات بازداشت رفع‌اثر گردد، و صرف‌نظر از استدلال دادگاه محترم نخستین و نظر به اینکه از سوی تجدیدنظرخواه ایرادی مؤثر بر نقض و بی‌اعتباری دادنامه ارائه نگردیده است، از نظر قانونی نیز اشکالی به‌نظر نرسید. نتیجتاً به دلیل عدم مطابقت تجدیدنظرخواهی با هیچ‌یک از شقوق ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی، اعتراض به‌عمل آمده غیر وارد تشخیص و مستنداً به ماده 355 قانون فوق‌الذکر حکم بر ‌تأیید و استواری دادنامه نخستین صادر می‌نماید. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه 27 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشاردادگاه

رجاء ـ استیری

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.