شرط لازم برای استماع شکایت کیفری تصرف عدوانی
درتاریخ : 1392/10/11 به شماره : 9209970270201359
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 57 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: تصرف عدوانی، مالکیت شاکی، مالکیت، احراز مالکیت
چکیده رای
مالکیت شاکی شرط لازم برای استماع شکایت کیفری تصرف عدوانی است.
رای بدوی
در خصوص شکایت شاکی آقای ع.الف. فرزند س. علیه متهم آقای الف.ف. دایر بر تصرف عدوانی؛ دادگاه از توجه به مشروح اظهارات شاکی و دلایل تقدیمی از سوی ایشان که جملگی حکایت از تخلفات متهم از مفاد قرارداد مشارکت ادعایی شاکی و صرفنظر از اینکه از سوی شاکی دلایل مالکیت نسبت به محل تقدیم نگردیده و اصل سند به نام شخص متهم بوده و در پروندههای تصرف عدوانی از حیث کیفری وجود مالکیت شرط اصلی برای طرح شکایت میباشد که در فرض حاضر وجود نداشته، لذا با تلقی موضوع به حقوقی بودن مستنداً به بند الف از ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار منع تعقیب صادر و اعلام میگردد. قرار صادره پس از ابلاغ ظرف مهلت بیست روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رئیس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی بخش قرچک ـ بیتی
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع.الف. فرزند س. نسبت به دادنامه شماره 9201349 مورخ 12/8/1392 صادره از شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی بخش قرچک که به موجب آن در مورد شکایت تجدیدنظرخواه از تجدیدنظرخوانده دایر بر تصرف عدوانی به لحاظ عدم وجود مالکیت شاکی قرار منع تعقیب وی صادر گردیده است؛ با بررسی جمیع اوراق و محتویات پرونده و با در نظر گرفتن مفاد لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه اعتراض مؤثری که موجبات نقض و بیاعتباری دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نموده و اساس آن را مخدوش سازد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد به عمل نیامده است و از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز دادنامه مذکور اشکال مؤثری ندارد بنابراین ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته مستنداً به بند الف ماده 257 قانون مرقوم تأیید و استوار میگردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
صلاحی ـ مؤذن
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.