شرط رسیدگی دادگاه به دعوای ورشکستگی
درتاریخ : 1392/05/05 به شماره : 9209970220300615
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 3 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ورشکستگی، تاجر، قرار عدم استماع دعوی
چکیده رای
در صورتی که دادگاه تاجر بودن خواهان را در دعوای اعلام ورشکستگی احراز نکند، قرار عدم استماع دعوا صادر خواهد کرد.
رای بدوی
درخصوص دادخواست س.م. بهطرفیت خواندگان 1. آقای ح.الف. 2. آقای الف.و. 3. آقای م.ب. بهخواسته صدورحکم ورشکستگی و اعلام تاریخ توقف. دادگاه با ملاحظه و بررسی محتوای پرونده و نظر به اینکه خواهان در دادخواست تقدیمی، عنوان داشته است از سال 1380 به امر خرید و فروش و توزیع اقلام بهداشتی و مواد غذایی بهطور عمده و گسترده مشغول بوده است و بهجهت اوضاع نابسامان اقتصادی، دچار مشکل شده است، درحالی که هیچ دلیلی بر تاجر بودن خود ارائه ننموده است و در پاسخ به اخطاریه دادگاه، صرفاً دوفقره برگ تشخیص مالیات مشاغل ارائه نموده است، دادگاه بهجهت عدم احراز اطلاق وصف تاجر بر خواهان، دعوی مطروحه را بلادلیل دانسته و در رعایت ماده 197 قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 1257 قانون مدنی، حکم بر بطلان دعوی خواهان صادر و اعلام میدارد. رأی صادره ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رئیس شعبه 12 دادگاه عمومی حقوقی تهران ـ دهقانی
رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی آقای س.م. نسبت به دادنامه شماره 776 مورخ 26/9/91 صادره از شعبه 12 دادگاه عمومی تهران که بهموجب آن، حکم به بطلان دعوی اعلام تاریخ توقف و ورشکستگی او صادر شده است، مالاً وارد و موجه میباشد. زیرا صرفنظر از جهات اعلام شده از سوی تجدیدنظرخواه، اصولاً قابلیت رسیدگی و اظهارنظر در ماهیت را نداشته است؛ زیرا اگر دادگاه تاجر بودن شخص را احراز نکند، ادعای ورشکستگی او را قابل رسیدگی نمیداند، مضافاً اینکه مدعی در پرونده دلیل و مدرکی دال بر فعالیت تجاری و محل آن ارائه نکرده است و ضمناً نحوه توقف و تاریخ آن اعلام نشده است. لذا دادگاه مستنداً به مواد 348 و 353 قانون آیین دادرسی مدنی، ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته، قرار عدم استماع دعوی نخستین را صادر میکند. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 3 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
ذکائی ـ مرادی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.