شرط تحقق ارتکاب فعل حرام

شرط تحقق ارتکاب فعل حرام

درتاریخ : 1392/07/07 به شماره : 9209970270200877

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 57 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ارتکاب فعل حرام، انظار و اماکن عمومی، علناً و در انظار عمومی، تظاهر به فعل حرام

چکیده رای

ارتکاب فعل حرام باید در انظار و اماکن عمومی و معابر و با تظاهر به عمل حرام باشد.

رای بدوی

به موجب کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 18 تهران 1- خانم م.ص. فرزند ر.، متأهل، فاقد سابقه کیفری با وکالت م.ر. 2- آقای ع.ر. فرزند الف.، 28 ساله، مجرد، فاقد سابقه کیفری، متهمند به ارتباط نامشروع غیر زنا موضوع شکایت آقای ه.م. با وکالت خانم م.ک.؛ دادگاه با عنایت به شکایت شاکی، اظهارات شهود، اقرار صریح متهم ردیف دوم و دفاعیات متناقض و بلاوجه متهم ردیف اول و همچنین ملاحظه سی دی ضبط شده از ارتباط تلفنی متهمین و عدم توجیه اخلاقی و منطقی بر مجاز بودن چنین ارتباطی فی‌مابین متهمین و سایر قرائن و امارات منعکس در پرونده ضمن عدول از اتهام مندرج در کیفرخواست اتهام متهمین را منطبق با فعل حرام دانسته و مستنداً به ماده 638 قانون مجازات اسلامی و رعایت ماده 22 قانون مذکور هر یک از متهمین را به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق محکوم می‌نماید. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل اعتراض در محاکم محترم دادگاه تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.
دادرس شعبه 1140 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسینی

 

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع.ر. فرزند الف. نسبت به آن قسمت از دادنامه شماره 92000090 مورخ 8/2/1392 صادره از شعبه 1140 دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن وی به اتهام فعل حرام به پرداخت مبلغ دو میلیون ریال جزای نقدی بدل از شلاق محکوم گردیده است، با بررسی جمیع اوراق و محتویات پرونده و با در نظر گرفتن مفاد لایحه اعتراضیه تجدیدنظرخواه اعتراض مؤثری که موجبات نقض و بی‌اعتباری دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نموده و اساس آنرا مخدوش سازد و منطبق با شقوق مختلف ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشـد به عمل نیامده است و از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز دادنامه مذکور اشکال مؤثری ندارد ولی از آنجاییکه ارتکاب فعل حرام می‌بایست علناً در انظار و اماکن عمومی و معابر و با تظاهر به عمل حرام باشد در حالیکه تجدیدنظرخواه با همسر تجدیدنظرخوانده ارتباط تلفنی برقرار نموده است و این عمل تجدیدنظرخواه از مصادیق ماده 638 قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم) نمی‌باشد. همانطور که در کیفرخواست از طرف دادسرای عمومی و انقلاب تهران تقاضای مجازات شده است و دادگاه محترم بدوی نیز رابطه نامشروع را به تجدیدنظرخواه تفهیم اتهام نموده است و معلوم نیست چرا یکباره دادگاه محترم بدوی تغییر عقیده نموده و اتهام را فعل حرام تلقی و بر اساس آن وی را محکوم نموده است. بنابراین با عنایت به حذف ارتکاب فعل حرام و اصلاح مـاده 638 به مـاده 637 قانـون مجازات اسـلامی مســتنداً به تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته مستنداً به بند الف ماده 257 قانون صدرالذکر تأیید و استوار می‌گردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 57 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
صلاحی ـ نبوی‌لاریمی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.