شرط برخورداری از فوق‌العاده ایثارگری

شرط برخورداری از فوق‌العاده ایثارگری

درتاریخ : 1392/02/25 به شماره : 9209970900400288

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 4 بدوی دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: مقررات استخدامی عام، فوق‌العاده‌ها، فوق‌العاده ایثارگری، مزایای ایثارگری، خدمت سربازی، خدمت نظام وظیفه، حضور داوطلبانه در جبهه

چکیده رای

برخورداری از فوق‌العاده ایثارگری منوط به حضور داوطلبانه در جبهه بوده و ایام خدمت سربازی، حضور داوطلبانه در جبهه تلقی نمی‌گردد.

رای بدوی

در خصوص دادخواست شاکی به طرفیت خوانده به خواسته فوق‌الذکر، با این توضیح که اظهار داشته حسب گواهی معاونت احتیاط نزاجا ارتش جمهوری اسلامی ایران، به مدت 11 ماه و پانزده روز داوطلبانه در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل حضور داشته‌ام. طرف شکایت به بهانه این‌که حضور من داوطلبانه نبوده، از برقراری حق ایثارگری خودداری می‌نماید. طرف شکایت در لایحه دفاعیه به شماره فوق‌الذکر مرقوم داشته: برابر مفاد مدارک پیوستی، نامبرده از تاریخ 18/12/64 لغایت 18/4/67 به عنوان سرباز وظیفه در ارتش جمهوری اسلامی ایران خدمت نموده که برابر ضوابط حاکم و جاری، یک گروه تشویقی بابت حضور در جبهه به شاکی اعطا گردیده است و برابر مفاد بند 2 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری، امتیاز ایثارگری صرفاً برای مدت خدمت داوطلبانه در جبهه تعلق می‌گیرد. در حالی که خدمت نامبرده در جبهه به دلیل انجام خدمت سربازی، غیر داوطلبانه بوده، لذا قانوناً امتیاز ایثارگری برای ایام مذکور تعلق نمی‌گیرد. نظر به مراتب مذکور و با توجه به این‌که شاکی قبل از اجرایی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری، بابت حضور در جبهه در مدت انجام خدمت سربازی، از یک گروه تشویقی برخوردار گردیده و بعد از اجرایی شدن قانون مذکور نیز برخورداری از فوق‌العاده ایثارگری حسب بند دوم ماده 68 آن قانون منوط به حضور داوطلبانه در جبهه می‌باشد و حضور در ایام انجام خدمت سربازی داوطلبانه تلقی نمی‌گردد، علیهذا شکایت غیر وارد تشخیص و به استناد مواد 7 و 48 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385، حکم به رد دادخواست صادر و اعلام می‌گردد. رأی صادره قطعی است.
 رئیس شعبه 4 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
 موسوی ـ کریمی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.