شخص ذینفع در اقامه شکایت
درتاریخ : 1391/09/11 به شماره : 9109970269700502
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 63 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: اموال مسروقه، سرقت، سرقت از منزل، شخص ذی نفع، شکایت سرپرست خانوادهسرقت، شخص ذی نفع، شکایت سرپرست خانواده، اموال مسروقه، سرقت از منزل
چکیده رای
چنانچه در جریان سرقت از منزل، اموالی از زن و شوهر سرقت شود، صرف شکایت از طرف شوهر به عنوان سرپرست خانواده برای رسیدگی و صدور حکم کافی است و لازم نیست تمام افراد منزل که فاکتور اموال به نام آنها است به کلانتری و دادسرا مراجعه نموده و اقامه شکایت نمایند.
رای بدوی
درخصوص اتهام خانم ف. فرزند الف. با وکالت آقای م. مبنی بر سرقت موضوع شکایت آقای ج. دادگاه با توجه به جمیع اوراق و محتویات پرونده و تحقیقات به عمل آمده و گزارشات مرجع انتظامی و شکایت شاکی و مکالمات تلفنی متهمه و قرار مجرمیت و کیفرخواست صادره و نظر بر پنج فقره فاکتور تقدیمی توسط شاکی و اظهارات متهمه مبنی بر قبول مکالمات تلفنی و انکار بلاوجه سرقت با توجه به مکالمات مشارالیه، لذا دادگاه بزه انتسابی به متهم را محرز و مسلم دانسته، علیهذا به استناد ماده 656 از قانون مجازات اسلامی (و لحاظ بند 5 ماده 22 قانون مذکور با توجه به فقد سابقه و وضعیت خاص متهمه زن بودن مشارالیه) حکم بر محکومیت متهمه به تحمل نود و یک روز حبس تعزیری و تحمل پنج ضربه شلاق تعزیری و رد مال به شاکی (1- فاکتور 02456 و 02457 مورخ 18/1/90 جواهرفروشی ر.، 2- فاکتور صادره از آقای م. به شماره 304 مورخ 17/1/75 که 530/77 گرم میباشد.3- فـــاکتور شــماره 4519 مــورخ 21/10/82 جواهرفروشی الف.، 4- فاکتور بیشماره مورخ 31/2/8 به وزن 59/13 گرم از جواهرفروشی ل. که دو فاکتور اولی برلیان و سه فاکتور آخر طلا بوده که جمعاً 720/107 گرم طلا بودهاند) صادر و اعلام میگردد و در خصوص سایر ادعای شاکی نظر بر اینکه به بیان شاکی سایر طلاها متعلق به همسر شاکی بوده که مشارالیه نیز شکایت نکرده و در قرار مجرمیت و کیفرخواست نیز به ادعای مشارالیه اشارهای نشده و دادسرا فقط در مورد ادعای آقای خ. رسیدگی نموده و دادگاه نیز در چارچوب کیفرخواست رسیدگی مینماید و نظر بر اینکه مالک مابقی مورد ادعای شاکی همسر شاکی بوده و شاکی فاقد سمت نسبت به همسرش میباشد. علیهذا در مورد سایر ادعاهای شاکی به استناد اصل 37 قانون اساسی حکم بر برائت متهمه صادر و اعلام میگردد. رأی صادره حضوری و ظرف 20روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران میباشد.
رئیس شعبه 1165 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ گودرزی
رای دادگاه تجدید نظر
به موجب دادنامه شماره 9109972180500526 مورخ 31/5/1391 دادگاه عمومی جزایی شعبه 1165 تهران خانم ف. فرزند الف. به دلیل سرقت از منزل آقای ج. به استناد مواد 22 و 656 قانون مجازات اسلامی به تحمل 91 روز زندان و پنج ضربه شلاق و رد برخی از اموال مسروقه به شاکی محکوم گردیده و نسبت به رد بقیه اموال مسروقه با این استدلال که سایر طلاها متعلق به همسر شاکی بوده، رأی برائت صادر شده است. آقای م.د. به وکالت از محکوم علیه و آقای ج.خ. نسبت به نحوه رد مال و صدور رأی برائت اعتراض کرده و خواستار رسیدگی مرحله تجدیدنظر گردیدهاند. این دادگاه با بررسی تمام اوراق پرونده اولاً اعتراض آقای م.د. وارد تشخیص داده نمیشود. زیرا مفاد لایحه اعتراض متضمن دلیلی نیست که مبین عدم صحت دادنامه بدوی در قسمت محکومیت باشد. لذا به استناد ماده 240 قانون آیین دادرسی کیفری رأی بر رد اعتراض وی صادر میگردد. ثانیاً: اعتراض آقای ج.خ. مآلاً وارد است. زیرا برای رسیدگی به سرقت اموال از منزل لازم نیست تمام افراد منزل که فاکتور اموال به نام آنها است به کلانتری و دادسرا مراجعه نموده و اقامه شکایت نمایند. بلکه شکایت سرپرست خانواده برای جواز رسیدگی کافی است. از این رو به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب با نقض رأی برائت رأی بر محکومیت خانم ف.م. فرزند الف. به رد تمام اموال مسروقه موصوف در پرونده در حق شاکی به استناد ماده 667 قانون مجازات اسلامی صادر میگردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
علی زاده اشکلک ـ ناصری نژاد
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.