سلاح سرد تلقی نشدن شیشه
درتاریخ : 1391/03/06
موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور
این نمونه رای که در شعبه 5 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: ایراد جرح عمدی، سلاح سرد، شیشهایراد جرح عمدی، شیشه، سلاح سرد
چکیده رای
ایراد جرح عمدی با شیشه، به دلیل اینکه شیشه جزو سلاح سرد محسوب نمی گردد، مشمول مواد 612 و 614 قانون مجازات اسلامی نمی گردد. بلکه مشمول تبصرۀ 2 مادۀ 269 قانون مجازات اسلامی است.
رای بدوی
درخصوص اتهام آقای م. فرزند الف. دائر بر ایراد ضرب و جرح عمدی آقای ج. به وسیله شیشه و تخریب عمدی خودروی شاکی و شرکت در ایراد ضرب و جرح عمدی آقای ع. به همراه آقای الف. و تهدید شاکی با شیشه و تخریب اموال دولتی شیشه باجه تلفن عمومی و اتهام آقای الف. دائر بر شرکت در ایراد ضرب و جرح عمدی آقای ع. به همراه متهم ردیف اول و تهدید شاکی با شیشه، با توجه به گزارش مرجع انتظامی و شکایت شکات خصوصی و نظریات پزشکی قانونی و تحقیقات مرجع انتظامی و دادسرا و کیفرخواست دادسرای ناحیه 14 تهران و استماع دفاعیات متهم ردیف اول درجلسات دادگاه بزهکاری هر دو متهم احراز می گردد و متهم ردیف اول به استناد ماده 677 قانون مجازات اسلامی به تحمل شش ماه حبس تعزیری از جهت تخریب خودرو محکوم می گردد به استناد مواد 294 و 297 و 302 و 480 قانون مجازات اسلامی به پرداخت سه صدم کل دیه درحق آقای ع. ظرف یک سال از تاریخ وقوع جرم 18/2/ 90محکوم می گردد و هر دو متهم در مجموع با سهم مساوی به استناد مواد 294، 297، 302 ،367، 481 و484 با رعایت ماده 365 قانون مجازات اسلامی به پرداخت یک فقره دو صدم و یک فقره یک و نیم هزارم و یک فقره نیم درصد کل دیه به عنوان دیه و ارش صدمات در حق آقای ج. محکوم می گردند و درخصوص اتهام متهمان دائر بر تهدید شکات به وسیله شیشه باتوجه به نوع صدمات و جراحات وارده به شکات و اینکه شیشه جزء سلاح سرد یا مشابه آنها تلقی نمی گردد فلذا عنوان اتهام متهمان مشمول مواد 614 و 617 قانون مجازات اسلامی به شرح منعکس در کیفرخواست نمی گردد، لکن درجهت جلوگیری از تجری متهمان و دیگران و با عنایت به شیوع درگیری در منطقه از لحاظ رعایت جنبه عمومی به استناد تبصره 2 ماده 269 قانون مجازات اسلامی با تغییر مواد پیشنهادی دادسرا و کیفرخواست هریک از متهمان به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم می گردند و درخصوص اتهام متهم ردیف اول مبنی بر تخریب اموال دولتی و با توجه به اوراق پرونده و دفاعیات او درجلسات دادگاه، موضوع تخریب شیشه باجه تلفن صرف نظر از گذشت مرکز مخابرات شهید م.م. جرم عمدی تلقی نمی گردد و به جهت عدم احراز سوء نیت به استناد اصل 37 از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از این اتهام تبرئه می گردد. رأی صادره نسبت به آقای ن. حضوری و نسبت به آقای ج. غیابی است و درخصوص غیابی ظرف ده روز قابل واخواهی دراین دادگاه می باشد و نسبت به حضوری ظرف بیست روز قابل تجدیدنظر وفق مقررات است.
رئیس شعبه 1130 دادگاه عمومی جزایی تهران – خانی پور
درخصوص واخواهی آقای الف. فرزند ک. نسبت به دادنامه شماره 0173-910-6/3/91 این دادگاه که حسب مفاد دادنامه مذکور، واخواه به اتهام مشارکت در ایراد ضرب و جرح عمدی به پرداخت دیه به نسبت سهم خودش محکوم گردیده نظر به اینکه واخواه دلیلی که موجبات نقض دادنامه فوق-الاشعار را ایجاب نماید ارائه و ابراز نکرده است، لذا ضمن رد واخواهی دادنامه معترض عنه عیناً تأیید و استوار می گردد. رأی دادگاه حضوری و قطعی است.
رای دادگاه تجدید نظر
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. نسبت به بخشی از دادنامه شماره 173 مورخ 6/3/91 صادره از شعبه 1130 دادگاه عمومی تهران که متضمن محکومیت تجدیدنظرخواه به شش ماه حبس به اتهام تخریب خودروی تجدیدنظرخوانده آقای ج. و پرداخت دیه به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به تجدیدنظرخوانده فوق الذکر و نیز پرداخت دیه نسبت به تجدیدنظرخوانده آقای ع. به اتهام مشارکت در ایراد ضرب و جرح عمدی و همچنین تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت جنبه عمومی جرم محکوم و از اتهام تخریب عمدی اموال عمومی تبرئه گردیده است نظر به اینکه تجدیدنظرخواه در این مرحله از رسیدگی دلیل خاص و جهات موجهی که موجبات نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم نماید ارائه ننموده و از حیث رعایت اصول و قواعد دادرسی و مبانی استدلال و استنباط و انطباق با قانون ایراد و اشکالی وارد نمی باشد، النهایه نظر به فقد سابقه سوء کیفری مستنداً به تبصره 2 ماده 22 قانون اصلاحی قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب هر دو فقره حبس وی مجموعاً به تحمل سه ماه و یک روز تقلیل می یابد و با اعمال تخفیف ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده، مستنداً به بند الف از ماده 257 از قانون آیین دادرسی کیفری دادنامه معترض عنه را تائید و استوار می گرداند. رأی صادره قطعی می باشد.
رئیس شعبه 5 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه
علوی فر – طهماسبی
توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.