درخواست همزمان فرجام‌خواهی و تجدیدنظر‌خواهی در یک دعوی

درخواست همزمان فرجام‌خواهی و تجدیدنظر‌خواهی در یک دعوی

درتاریخ : 1392/09/05 به شماره : 9209970908900544

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 5 دیوانعالی کشور صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: فرجام‌خواهی، تجدیدنظرخواهی، رسیدگی ماهوی

چکیده رای

چنانچه در یک پرونده، همزمان درخواست فرجام‌خواهی و تجدیدنظرخواهی شده باشد با توجه به اینکه تجدیدنظر، مرحله رسیدگی ماهوی به دعاوی است، نسبت به مرحله فرجامی تقدم دارد.

خلاصه جریان پرونده

شعبه سوم دادگاه عمومی قوچان طی دادنامه شماره 300977- 21/11/91 در خصوص دعوی آقایان سیف‌اله ص.و ج. نقندریان نقدر با وکالت آقای ب. خ.وکیل دادگستری بخواسته اعتراض بر ثبت پلاک‌های 5-4-3-2 فرعی از 235 اصلی بخش دو قوچان هر یک مقوم به مبلغ پنج میلیون و یک‌هزار ریال، اعتراض را موجه ندانسته حکم به بطلان دعوی خواهان‌ها صادر نموده است. آقای سیف‌اله ص. با وکالت آقای ب. خ. نسبت به دادنامه مذکور تجدیدنظرخواهی نموده و آقای ج. نقندریان خواهان دیگر پرونده با وکالت همان وکیل یعنی آقای خ.نسبت به رأی موصوف فرجامخواهی کرده است. شعبه 18 دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی نیز در تاریخ 9/7/92، دستور ارسال پرونده را به دادگاه بدوی صادر نموده است تا بدواً پرونده جهت فرجامخواهی به دیوان‌عالی کشور ارسال شود و سپس جهت رسیدگی تجدیدنظر به آن شعبه فرستاده شود. که پرونده پس از ارسال به دیوان‌عالی کشور به این شعبه ارجاع شده و توسط دفتر ثبت و تکمیل شده و اینک تحت نظر است.
به تاریخ فوق شعبه پنجم دیوان‌عالی کشور بتصدی امضاء‌کنندگان زیر تشکیل است. پرونده کلاسه فوق تحت نظر است پس از بررسی محتویات پرونده و قرائت گزارش عضو ممیز بشرح آتی عبارت به اتخاذ تصمیم می‌نماید:

 

رای دیوان

ارسال پرونده به دیوان‌عالی کشور موردی نداشته زیرا تجدیدنظر جزء و اصل ماهیت رسیدگی به دعاوی است و در این راستا از حیث رسیدگی نسبت به مرحله فرجامی تقدیم دارد لذا پرونده از آمار شعبه کسر و عیناً جهت اقدام مقتضی به دادگاه تجدیدنظر ارسال شود. بدیهی است پس از رسیدگی دادگاه تجدیدنظر، جهت مرحله فرجام‌خواهی پرونده را به این مرجع ارسال خواهند داشت.
رئیس شعبه 5 دیوان‌عالی کشور ـ مستشار
معینی ـ تقویان

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.