خسارات ناشی از مستحق للغیر درآمدن مبیع

خسارات ناشی از مستحق للغیر درآمدن مبیع

درتاریخ : 1391/06/25 به شماره : 9109970223300758

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 33 دادگاه تجدید نظر استان تهران صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: بیع، خسارت بطلان عقد، خسارت قابل جبران، ضمان درک، قیمت روز مبیع، مستحق للغیر درآمدنبیع، مستحق للغیر درآمدن، قیمت روز مبیع، خسارت بطلان عقد، خسارت قابل جبران، ضمان درک

چکیده رای

در صورت مستحق للغیر در آمدن مبیع، خریدار صرفاً حق استرداد ثمن و دریافت غرامات را دارد و نمی تواند قیمت روز مبیع را مطالبه کند.

رای بدوی

در خصوص دادخواست خواهان (م. س.) با وکالت (ع. ح.) به طرفیت خوانده (ف. الف.) به خواسته مطالبه قیمت روز مبیع به علت  مستحق للغیر در آمدن آن به انضمام خسارات دادرسی با جلب نظر کارشناس، دادگاه صرف نظر از اینکه دلیلی بر استحقاق مبیع به غیر ارائه نشده و آپارتمان موضوع مبایعه نامه فاقد پلاک ثبتی است با توجه به اینکه در صورت استحقاق مبیع به غیر در واقع کاشف از آن است که در زمان معامله، مبیع متعلق به فروشنده نبوده تا آنگاه خریدار بتواند قیمت روز آن را مطالبه نماید به عبارت دیگر قیمت روز مربوط به مالی است که وجود حقوقی برای مدعی آن داشته باشد و ماده 391 قانون مدنی نیز در چنین مواردی امکان مطالبه ثمن و غرامات پیش بینی شده که غرامات نمی تواند شامل مطالبه قیمت روز ثمن باشد، آن هم به این  ترتیب که مبیع به قیمت روز کارشناسی شود. بنابراین دادگاه دعوای خواهان را به کیفیت مطروحه قابل استماع ندانسته و مستنداً به ماده 2قانون آیین دادرسی مدنی قرار [عدم] استماع آن را صادر و اعلام می دارد. قرار صادره ظـرف بیسـت روز پـس از ابلاغ ، قابل تجدیدنظر در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران خواهد بود.

رئیس شعبه 215 دادگاه عمومی حقوقی تهران – انیس حسینی

رای دادگاه تجدید نظر

درخصوص تجدید نظرخواهی آقای (م. س.) با وکالت (ع. ح.) به طرفیت (ف. الف.) به شرح دادخواست تجدید نظر نسبت به دادنــامه شمــاره 316-25/4/91 صــادره در پـــرونده کلاسه90/946 شعبه 215 دادگاه عمومی (حقوقی) تهران که متضمن صدور قرار رد دعوی تجدیدنظرخواه به خواسته مطالبه قیمت روز مبیع به لحاظ مستحق للغیر بودن آن به انضمام خسارات دادرسی می باشد با عنایت به جمیع محتویات پرونده دادنامه بدوی مطابق با موازین قانونی و با رعایت اصول دادرسی صادرگردیده و اعتراض موجّه و ایراد مؤثری که موجبات نقض و بی اعتباری آن را فراهم آورد در این مرحله از دادرسی به عمل نیامده و موضوع تجدیدنظر خواهی با هیچ یک از جهات مندرج در ماده 348 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی وانقلاب درامورمدنی مطابقت ندارد لذا ضمن رد تجدید نظرخواهی به استناد مقررات ماده353 قانــون آییــن دادرسی مــارالذکر دادنامه تجدیدنظرخواسته را عیناً تأیید و استوار می نماید. رأی صادره قطعی است. 

    رئیس شعبه 33 دادگاه تجدیدنظراستان تهران- مستشاردادگاه 

                                 شهرآبادی-خیری

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.