حقوق وظیفه پدر و مادر متوفی

حقوق وظیفه پدر و مادر متوفی

درتاریخ : 1391/09/21 به شماره : 9109970900402211

موضوعات مرتبط با این نمونه رأی و مرجع صدور

این نمونه رای که در شعبه 4 بدوی دیوان عدالت اداری صادرشده است درباره این موضوعات می باشد: مقررات استخدامی عام، حقوق وظیفه، کفالت، بازنشسته، بازنشسته متوفی، نیروی انتظامی، ناجا، پدر متوفی، مادر متوفی، متوفی، وراث متوفی

چکیده رای

برقراری حقوق وظیفه پدر و مادر متوفی مستلزم احراز کفالت متوفی در زمان حیات از طریق نیروی انتظامی می‏باشد.

رای دیوان

در خصوص دادخواست شاکیه به طرفیت خوانده … با این توضیح که اظهار داشته: پسرم به نام مرحوم (ر. ک.) فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش ایرانشهر درتاریخ 31/5/87 فوت شده و مستند به گواهی حصر وراثت و دادنامه… شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی ایرانشهر، ورثه حین الفوت وی شامل بنده [مادر متوفی] و همسر و دو فرزند ایشان می‏باشیم که سازمان بازنشستگی پس از تکمیل پرونده جهت برقراری حقوق وظیفه وراث، حقوق همسر و فرزندان وی را برقرار و شفاهاً اعلام نمود که چون من در زمان حیات فرزندم از طرف وی بیمه خدمات درمانی نبودهام پس تحت کفالت ایشان نیستم و از دریافت حقوق وظیفه محروم شدم. طرف شکایت در لایحه دفاعیه شماره … مرقوم داشته: به موجب بند ز ماده 10 آیین‌نامه اجرایی ماده 102 قانون استخدام کشوری برقراری حقوق وظیفه پدر و مادر متوفی مستلزم احراز کفالت بازنشسته متوفی بر ایشان در زمان حیاتش از طریق نیروی انتظامی می‏باشد. با بررسی به عمل آمده از مدارک ارسالی، گزارش نیروی انتظامی مبنی برتأیید کفالت متوفی بر مادر خویش مشاهده نشد. با این اوصاف، کفالت متوفی بر مادر خود محرز نیست و موضوع پرونده از مصادیق بند ز آییننامه اعلامی نمی‏باشد و جوازی برای برقراری حقوق وظیفه ایشان وجود ندارد. با توجه به مراتب مذکور و با توجه به مجموع محتویات و اوراق پرونده، نظر به اینکه کفالت متوفی نسبت به شاکیه از طریق نیروی انتظامی گواهی و تأیید نشده و از ناحیه شاکیه نیز سند و مدرکی که از سوی نیروی انتظامی گواهی شده باشد ارائه نگردیده است؛ الزام قانونی بر اجابت خواسته وجود ندارد و به استناد بند مذکور و مواد 7 و 48 قانون دیوان عدالت اداری مصوب 1385 شکایت غیر وارد تشخیص و حکم به رد دادخواست صادر و اعلام می‏شود. رأی صادره قطعی است.
 رئیس شعبه 4 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه 
 موسوی ـ کریمی

 

توضیح: نمونه رای های منتشر شده در دادراه اعم از نمونه رای بدوی، نمونه رای تجدید نظر و نمونه رای دیوان عموما از نمونه رای های منتشر شده از سوی قوه قضائیه و مراکز و پژوهشگاه های وابسته به قوه قضائیه برگرفته شده است.